Ennyire veszélyes, ha vezetés közben az üzeneteid olvasod

Olyan egyszerű tevékenységek is, mint a telefonálás, üzenetküldés, vagy akár ivás egy vizespalackból, drasztikusan fokozzák a balesetveszélyt vezetés közben – hívta fel a figyelmet az osztrák autóklub (ÖAMTC) egy friss felmérése adatai alapján.

Az ÖAMTC vizsgálata azt mutatja, hogy a sofőrök figyelmét elvonó cselekvések tehetők felelőssé a közúti balesetek 30 százalékáért, ezzel azok leggyakoribb kiváltó okának tekinthetők – olvasható a szervezet közleményében. A tavalyi évben több mint tízezer ilyen baleset történt Ausztriában, amelyek során mintegy 11 és fél ezer ember sérült meg, 95-en pedig életüket vesztették. Ráadásul az ÖAMTC adatai szerint a hasonló balesetek száma ismét növekszik azok után, hogy a koronavírus-pandémia idején még valamelyest fegyelmezettebbnek bizonyultak az autóvezetők.

vezetés közbeni telefonozás
A vezetés közbeni telefonozás komoly balesetveszélyt hordoz magában. Fotó: Getty Images

„Ha valaki a telefonját a kezében tartva telefonál vezetés közben, a balesetveszély körülbelül négy-ötszörösére növekszik ahhoz képest, mintha kihangosítón tenné ugyanezt. Az üzenetküldés még veszélyesebb, akár 23-szorosára is növelheti a rizikót” – mondta el Klaus Robatsch, az osztrák Közlekedésbiztonsági Kuratórium (KFV) kutatási vezetője. Hozzátette, megfigyeléseik szerint 2016 óta a kerékpárral közlekedők körében 17, míg a gyalogosoknál 30-37 százalékkal növekedett a nem odafigyelés miatt bekövetkező balesetek száma. Legtöbbször telefonhasználat okozza a bajt.

Marion Seidenberger, az ÖAMTC közlekedéspszichológusa idén márciusban egy tanulságos kísérletet is lefolytatott, amelybe összesen 40 felnőtt önkéntest vont be. A résztvevőknek összesen négyféle feladatot kellett elvégezniük öt különböző közlekedési szituációban, így két-két kognitív (fejszámolás, betűzés) és manuális (SMS-írás vagy -olvasás, üvegből ivás) cselekvést. „Amikor SMS-t olvastak és írtak, a tesztalanyok átlagosan 123 métert vezettek lényegében teljesen vakon. Habár mindannyiunk számottevően lassított, egyikük sem fékezett le kellőképpen a gyalogátkelőhelyek előtt. A legtöbben nagyjából 30 kilométer/órával ütöttek volna el egy éppen ott átkelő gyalogost” – magyarázta Seidenberger.

Az ÖAMTC a kutatás tükrében három nagyon fontos tanácsot fogalmazott meg az autóvezetők számára:

  • mindig tartsunk megfelelő követési távolságot;
  • vezetés közben tartózkodjunk minden olyan cselekvéstől, amely elvonná a figyelmünket;
  • sajátítsuk el megfelelően a vészfékezés gyakorlatát a váratlan helyzetekre.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +14 °C
Minimum: +6 °C

A nyugati tájakon elkezd vékonyodni a felhőtakaró, a Dunántúlon már szűrt napsütés is lehet. A vastag, zárt frontfelhőzet az ország délkeleti, keleti felére összpontosul, a csapadékzóna is kelet felé halad, délután már csak a Tiszántúlra korlátozódik. A délies szél többfelé lesz élénk, kora délutánig helyenként erős. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 16 fok között valószínű. Késő estére 6 és 11 fok közé csökken a hőmérséklet. A február végéhez képest igen enyhe idő az orvosmeteorológiai helyzetet is nagyban meghatározza.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra