Cigizni akart, felrobbant az oxigénje

Az idős férfi levette az oxigénmaszkot, az ölébe rakta, majd mellette rágyújtott egy cigarettára. Nem volt jó ötlet.

Egy temesvári idősek otthonába riasztották vasárnap a tűzoltókat, ahol felrobbant egy oxigén koncentrátor, miután egy 80 éves, oxigénterápiára szoruló páciens megpróbált meggyújtani egy cigarettát. A férfi másod- és harmadfokú égési sérüléseket szenvedett az arcán, és feltehetően a légútjai is sérültek, a megyei kórház sürgősségi osztályára szállították - írta a Krónika.

dsada
Oxigénterápia egy kórházban (képünk illusztráció). Fotó: Getty Images

A Temes Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU) szóvivője, Elena Megherea elmondta, a tűzoltókat a temesvári Azil Royal idősotthonba riasztották. A robbanást nem követte tűz, a katasztrófavédelem munkatársai 12 személyt evakuáltak az épület második emeletéről, és minden helyiséget kiszellőztettek.

A robbanás az egyik második emeleti teremben következett be, ahol két páciens tartózkodott. Egyikük, aki oxigénterápiára szorult, levette a koncentrátorhoz csatlakoztatott oxigénmaszkot, és megpróbált meggyújtani egy cigarettát.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +31, +36 °C
Minimum: +13, +23 °C

A napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, ezekből helyenként zápor, zivatar kialakulására kell készülni. Mérsékelt lesz az északi szél, 31, 36 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Vasárnap nem érkezik front, ismét az országos kánikula jelenti a veszélyt. Fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata, magas a kiszáradás veszélye. Többeknél migrén léphet fel, csökken a koncentrálóképesség. Megszaporodhatnak az emésztési problémák. A hőérzet több fokkal a mért értékek felett alakul. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)