Ápoló helyett egy takarítót kért fel asszisztálni egy német orvos

A takarító segítségét kérte egy beteg lábujjának amputáláshoz egy német orvos a Mainzi Egyetemi Kórházban. Megdöbbentő eset még korábban történt, viszont a napokban kavart nagy port a sajtóban. Mutatjuk, milyen büntetést kapott a sebész.

Nagy port kavart a sajtóban egy eset, amely ugyan két és fél évvel ezelőtt történt, azonban csak most kapott nagyobb nyilvánosságot. Mint kiderült – és az érintett intézmény is elismerte –, a Mainzi Egyetemi Kórházban az egyik sebész egy takarítónőt kért meg, hogy asszisztáljon neki egy amputációnálírta meg az SWR.

sebészeti eszközök egy műtőben
A takarító segítségét kérte egy beteg lábujjának amputáláshoz egy német orvos. A kép illusztráció, forrása: Getty Images

Eredetileg más sebész végezte volna a műtétet

A beszámoló szerint egy beteg egyik lábujját kellett amputálni, a beavatkozás elvégzésére eredetileg felkért két sebészt azonban az utolsó pillanatban egy sürgős esethez riasztották. Így jött képbe a másik orvos, aki egyedül műtött volna – a rutin eljárást ugyanis állítólag egy sebész is el tudja látni.

A fennakadás közben azonban a részlegesen altatott beteg nyugtalan lett. Ezért a sebész odahívta az általa ismert takarítót, és megkérte a nőt, hogy tartsa a beteg lábát, amíg ő amputálja a lábujjat. Az orvos a sebészeti eszközök adogatását is a takarítóra bízta.

Amikor kiderült az ügy, kirúgták az orvost

A kórház vezetősége egyértelműen kijelentette az eset kapcsán, hogy az orvosnak egy ápoló segítségét kellett volna igénybe vennie a fenti feladatokhoz, és a történtek idején semmi akadálya nem lett volna, hogy odahívjon egy szakképzett kollégát. Az intézmény szerint a sebész rossz döntést hozott, ezért figyelmeztetésben részesítették, a munkaügyi bíróság tárgyalása után pedig ki is rúgták. Az egyetemi kórház sajnálatát fejezte ki a történtek miatt.

„Műtét után addig nem kaptam fájdalomcsillapítót, míg az apám üvölteni nem kezdett az orvossal”  – megdöbbentő történeteket osztottak meg a megalázott nők.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +22 °C
Minimum: +10 °C

A pára-, ködfoltok feloszlását követően, a napos időt fátyol- és gomolyfelhők zavarják meg. Az ország északi, északkeleti felén lehet több a felhő. Számottevő csapadék nem várható. Az északi szél helyenként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 25 fok között alakul. Késő estére 9 és 16 fok közé hűl le a levegő. Hidegfront érkezett, de jelentős időjárásváltozást nem hozott.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra