A koronavírus-járvány pozitív hatása Magyarországon

Idén eddig hatvannal kevesebben haltak meg a közutakon, mint az elmúlt év azonos időszakában - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Kommunikációs Szolgálata.

A koronavírus megjelenésével, valamint a veszélyhelyzet bejelentésével és a kijárási korlátozások bevezetésével jelentősen visszaesett a járműforgalom országszerte, ezzel együtt a közúti balesetek száma is csökkent. Az ORFK közleményében hangsúlyozták, hogy ennek ellenére a rendőrök folyamatosan jelen voltak az utakon.

Melyik a legsérülékenyebb testrész egy autóbalesetben? Világszerte a sürgősségi osztályokra érkező, autóbalesetet szenvedő emberek 11 százalékánál áll fenn legalább egy arcot érintő törés. Hogy pontosan melyik testrész sérüléséről van szó, arról korábbi cikkünkben számoltunk be.

A gyorshajtás miatt bekövetkezett balesetek aránya azonban nőtt. Mint írják, voltak olyan autósok, akik abban bíztak, hogy ilyenkor nincs ellenőrzés, ezért a gyér forgalomban száguldoztak. Mások pedig érvényes jogosítvány nélkül vagy ittasan ültek a volán mögé. Egyes kamionsofőrök pedig úgy gondolták, hogy ebben az időszakban bármikor előzhetnek az autópályán.

Szeretnék továbbá felhívni a figyelmet, hogy a korlátozások enyhítésével, megszűnésével egyre több jármű és gyalogos jelenik meg az utakon. "Ne engedjük, hogy az elmúlt hetekben, hónapokban esetleg felgyülemlett feszültség a közlekedés során csapódjon le! A közutak biztonságát és mások életét veszélyeztetők határozott rendőri fellépésre számíthatnak" - fogalmaztak.

Újranyitnak Japánban a vidámparkok, de a koronavírus miatt tilos a hangoskodás, és a szellemek is csak biztonságos távolságból riogathatják a vendégeket. A néhol furcsának tűnő, új szabályokról az nlc.hu cikkéből tájékozódhat.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +8, +13 °C

Délelőtt sok napsütés várható, csapadék nem lesz. Délután napos, kora nyárias időre készülhetünk, a megjelenő gomolyfelhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 8, 13 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: