70 ezer forintot lopott a betegtől a mentős

Hetvenezer forintnyi kézpénzt tulajdonított el az egyik mentőápoló betegétől, a Nemzeti Védelmi Szolgálat azonban lebuktatta. Az Országos Mentőszolgálat köszönetet mondott, amiért segítettek kiszűrni a mentők közösségébe férkőzött bűnözőt.

Összesen 70 ezer forintnyi kézpénzt tulajdonított el kórházba szállítás közben betegétől az egyik budapesti mentőápoló. A könnyen szerzett pénzzel azonban gyorsan lebukott, a betegszállítás ugyanis a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) munkatársainak előre megszervezett akciója volt, melynek során a tisztességtelen dolgozókat szerették volna kiszűrni – írta a Telex.

Zsebre tette a "beteg" pénzét

Az NVSZ munkatársai a korrupció elleni harc jegyében úgynevezett „megbízhatósági vizsgálatokat” végeznek. Ennek során a valóságban is előforduló élethelyzeteket játszanak el, hogy kiderüljön, az érintettek eleget tesznek-e jogszabályban előírt hivatali kötelezettségüknek, vagy fennakadnak a rafinált hálón. Az akció során az NVSZ egyik munkatársa betegnek adta ki magát, ami miatt kórházba szállították. Ennek során az egyik mentőápoló 70 ezer forint készpénzt tulajdonított el tőle. A lopást a mentős kezdetben tagadta, a kiérkező rendőrök viszont az egyik mentőápoló nadrágzsebében megtalálták az összeget, és lefoglalták.

mentőszolgálat, lopás
Az OMSZ megköszönte, hogy segítettek kiszűrni a soraik közé férkőzött bűnözőt. Fotónk illusztráció, forrás: Getty Images

Az Országos Mentőszolgálat közleményben fejezte ki a háláját az NVSZ-nek az akcióért. Mint írták, 8500 becsületes mentődolgozó nevében mondanak köszönetet a Nemzeti Védelmi Szolgálat munkatársainak, amiért eredményes munkájukkal segítettetek kiszűrni és eltávolítani egy mentők közösségébe férkőzött bűnözőt, aki szégyent hozott az életmentő hivatásra.

A legfrissebb tartalmainkért kövessen minket a Google HírekbenFacebookonInstagramonViberen vagy YouTube-on!

)
Hogyan működik a bolhanyakörv?

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Melegfront
Maximum: +10, +20 °C
Minimum: -2, +6 °C

Erősen felhős lesz az ég, a nap második felétől egyre többfelé lehet eső, zápor. Erős délnyugati szél mellett 10, 20 fokig melegszik a levegő. Csütörtökön melegfronti hatás érvényesül. Az érzékenyek körében puffadás és egyéb emésztési panaszok jelentkezhetnek, emellett keringési problémák léphetnek fel. Az arra hajlamosak akár intenzív migrént is tapasztalhatnak. Gyakori lehet a fáradékonyság és a dekoncentráltság. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: