10-ből 9 embert zaklattak már a munkahelyén

Sokkal több munkavállalót érint valamilyen munkahelyi zaklatás, megszégyenítés, szóbeli bántalmazás, vagyis bullying, mint azt elsőre gondolnánk.

Ennyi nőt zaklatnak a munkahelyén - kattintson a részletekért!

Tízből kilenc dolgozó állítja azt, hogy érte már valamiféle bántás a munkahelyén - derül ki a Daily Mail cikkéből. A lap a Monster.com friss felmérésére hivatkozva azt írja, hogy a válaszadók 51 százaléka a főnökei vagy a cégvezetők részéről, körülbelül 40 százalékuk egyik munkatársuktól, és mintegy 4 százalékuk egy vevő vagy ügyfél részéről tapasztalt agresszív vagy bántó viselkedést. 1,5 százalékuk pedig beismerte, hogy ő maga bántott másokat.

zaklatás, munkahelyi zaklatás, bántalmazás, szexuális zaklatás, bullying
zaklatás, munkahelyi zaklatás, bántalmazás, szexuális zaklatás, bullying

Észre sem vesszük?

A munkahelyi bullying sokféle formát ölthet, az agresszív hangnemtől a csúnya beszéden vagy a bántó e-maileken át egészen a munkahelyi pletykák általi megszégyenítésig. A szakértők szerint sokan észre sem veszik, pontosan mi történik velük. Egyszerűen csak megszokják, hogy a közvetlen főnök sokszor kiabál, csúnyán beszél, a kollégájuk learatja a babérokat a vezetőség előtt a közös munkáért, a cégtulajdonos pedig az esetek többségében képtelen építő kritikát megfogalmazni.

Mit tehetünk?

Nagyon fontos, hogy aki felismeri a problémát, mielőbb kezdjen el új munkahelyet keresni. A bullying ugyanis további bántáshoz, megszégyenítéshez vezethet, ráadásul egy ilyen munkahelyi környezetben dolgozva csökken a produktivitásunk, és egészségünkre is negatív hatással van a folyamatos bántás.

Mentális egészségünk is megszenvedheti a kellemetlen helyzetet. Nyugtalanná válhatunk, csökkenhet az önbecsülésünk, elszigeteltnek érezhetjük magunkat és fokozódhat a szégyenérzetünk. A munkahelyi bullying testi tünetekhez - például étvágycsökkenéshez, fej- és gyomorfájáshoz vagy álmatlansághoz is vezethet.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +16, +27 °C
Minimum: +12, +17 °C

Hazánkban kedden délelőtt általában erősen felhős lesz az ég, többfelé várható zápor, zivatar. Délután folytatódik a változóan, legtöbb helyen erősen felhős idő, és további záporok, zivatarok alakulhatnak ki. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 12, 17 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 16, 27 fok között alakul. Késő este 11, 16 fok lesz. Kedden hidegfronti hatás érvényesül. Egész nap jelentkezhetnek panaszok, amik akár erősek is lehetnek. Görcsös fejfájás, izpm- és hasi görcsök léphetnek fel, romolhat a szívbetegek állapota. Gyakoriak lehetnek a keringési panaszok és a vérnyomás-ingadozás is. Zivatarokban romolhat az asztmások állapota. Csökken a hőérzet, alacsony lesz a komfortérzet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Eső