Visszafiatalította magát a 45 éves milliárdos

Egy 37 éves szívét, egy 28 éves bőrét, valamint egy 18 éves tüdőkapacitását és fittségét köszönheti szokatlan napirendjének a 45 éves amerikai milliárdos, Bryan Johnson. A férfi „visszafiatalodásának” titka a szigorú vegán étrend, az alváskontroll és évi 2 millió dollár.

A sikeres amerikai vállalkozó és befektető, Bryan Johnson a 30-as éveiben járva tett szert óriási vagyonára, amikor 800 millió dollárért eladta egyik jól menő cégét. Mostanában azonban nem vállalkozói sikereitől hangos a sajtó, hanem szokatlan, az emberi test határait feszegető napirendjétől, amellyel véleménye szerint sikerült visszafiatalítania magát – számolt be róla a Bloomberg.

Vegán étrend, durva edzésprogram és a többi

Az üzletember – elmondása szerint – a munkája, pontosabban a túlzott stressz és a hosszú munkaidő miatt depresszióval, túlsúllyal, egy idő után pedig már öngyilkossági gondolatokkal is küzdött. Ekkor döntötte el, hogy megállítja, sőt visszafordítja mentális és fizikai egészségének romlását. 

Johnson a „Project Blueprint” elnevezésű kúrát csinálja. Ebbe az alábbiak tartoznak:

  • napi 1977 kalóriás, szigorú vegán étrend,
  • napi egy órányi edzés (amelyből heti három nagy intenzitású),
  • fix időpontban történő felkelés és a lefekvés,
  • két tucatnyi táplálékkiegészítő,
  • reggelente egy kreatinnal és kollagén-peptidekkel dúsított zöldturmix,
  • teafaolajjal és antioxidáns géllel való öblögetés fogmosás és fogselymezés után,
  • kékfény-blokkoló szemüveg viselése lefekvés előtt 2 órán át,
  • és folyamatos orvosi kontroll.

A férfi rendszeresen ellenőrzi életfunkcióit – például testhőmérsékletét, illetve pulzusszám és az oxigénszint alvás közbeni változásait –, naponta megméri testsúlyát, testzsírszintjét és vércukorszintjét, valamint havonta részt vesz orvosi kivizsgálásokon is. Minderre nagyjából évi 2 millió dollárt, vagyis nagyjából 708 millió forintot áldoz.

Egy amerikai professzor arra a következtetésre jutott, hogy az öregedéshez való pozitív viszonyunk akár 7,5 évet is adhat az életünkhöz, illetve a nyugdíjasévek élvezetére is komoly hatással lehet.

Még nem áll le

Johnson kúráját egy egész csapat orvos és egészségügyi szakértő felügyeli. A férfi végső célkitűzése az, hogy minden fontosabb szerve – köztük az agya, a veséi, a mája, a végbele, a pénisze, de még a fogai, a bőre és a haja is – olyan állapotba kerüljön, mint egy 18-19 évesé.

Az orvosi csapat ennél azért kisebb célt tűzött ki maga elé: azt, hogy bebizonyítsák, hogy az ember – komoly életmódbeli szabályok betartásával – képes akár 25 százalékkal csökkenteni egyes szerveinek orvosi korát. „Nem tudunk olyan emberről, aki kronológiailag 45 éves, de a szervei 35 évesnek felelnek meg. Ha sikerül bebizonyítanunk, hogy Bryan ezt elérte, az igen nagy hatású lesz, és túlmutat majd a genetikai lehetőségeken” – fogalmazott Oliver Zolman, az orvosi csapat vezetője.

A legfrissebb tartalmainkért kövessen minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

)
Hogyan működik a bolhanyakörv?

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Melegfront
Maximum: +10, +20 °C
Minimum: -2, +6 °C

Erősen felhős lesz az ég, a nap második felétől egyre többfelé lehet eső, zápor. Erős délnyugati szél mellett 10, 20 fokig melegszik a levegő. Csütörtökön melegfronti hatás érvényesül. Az érzékenyek körében puffadás és egyéb emésztési panaszok jelentkezhetnek, emellett keringési problémák léphetnek fel. Az arra hajlamosak akár intenzív migrént is tapasztalhatnak. Gyakori lehet a fáradékonyság és a dekoncentráltság. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: