Videó! Az ápolónő véletlenül lekapcsolta egy beteg lélegeztetőgépét!

A BBC által közzétett rejtett kamerás felvétel jól látszik, amint egy ápolónő véletlenül lekapcsolja egy négyvégtag-bénult brit beteg lélegeztetőgépét, ami agykárosodást okozott a férfinak.

A brit Szülésznők és Ápolónők Tanácsa a vizsgálat idejére felfüggesztette állásából Violetta Aylward ápolónőt. Jamie Merrett, aki egy 2002-ben bekövetkezett autóbalesetben bénult le, akkor szereltetett fel kamerát otthonában, amikor gyanakodni kezdett a számára biztosított ellátással kapcsolatban. A BBC-nek eljuttatott felvételen látszik, amint Aylward véletlenül lekapcsolja a lélegeztetőgépet, majd sikertelen kísérletet tesz Merrett újraélesztésére. A felvételen hallatszik, hogy munkatársa megkérdezi tőle: "mit csináltál?", Aylward pedig a lélegeztetőgépre mutatva azt válaszolja: "lekapcsoltam".

A Délnyugat-Angliából származó Merrett láthatóan észrevette a hibát, és tisztán hallatszik, hogy a nyelvével csettintve próbálja felhívni az ápolónő figyelmét. Aylward megpróbálta újraéleszteni a beteget, de rossz helyen alkalmazta a ballont. A gépet 21 perccel később visszakapcsolták, miután a mentősök sikeresen újraélesztették a 37 éves férfit. Az agykárosodást azonban már ők sem tudták megakadályozni.

"Nincs többé élete" - nyilatkozta a BBC-nek Merrett húga, Karren Reynolds. "Létezik, de ez sehol sincs attól, ami korábban volt." Az eset előtt Merrett tudott beszélni, kerekesszéket használni, és hangvezérelt számítógépet működtetni. Az ápolónőt közvetítő Ambition 24hours ügynökség a belső vizsgálat lefolytatásáig nem nyilatkozik az ügyről.

A wiltshire-i szociális szervezet jelentésében azt állította, hogy az ügynökség nem rendelkezik megfelelő rendszerrel, amellyel ellenőrizni lehetne az alkalmazottak képzettségét. Az NHS Wiltshire Primary Care Trust egészségügyi hatóság közleményében így fogalmazott: "megtettük a szükséges óvintézkedéseket annak érdekében, hogy hasonló eset ne fordulhasson elő a szóban forgó beteggel, valamint más páciensekkel."

Copyright AFP [2010] / Translation Medipress

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +26, +32 °C
Minimum: +11, +18 °C

A napsütés mellett többször megnövekszik a felhőzet, a több és vastagabb felhő a Dunántúlon ígérkezik. Nagyobb eséllyel itt alakul ki eső, zápor, zivatar. Élénk lesz az északnyugati szél, 23, 30 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet. Csütörtökön frontmentes idő lesz, de a nagy napi hőingás több panaszt is okozhat. A vérnyomás-ingadozás mellett a fejfájás szintén gyakori tünet lehet, a fokozottan érzékenyeknél pedig a görcsös bántalmak felerősödése is várható. Markáns hatások azonban nem érvényesülnek, a hőségmentes idő jót tesz az alvásnak és a pihenésnek. A Dunántúlon kissé változékonyabb idő lesz, ott ingadozhat a hőérzet. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: