Természetes potenciafokozó - a zöldségestől!

A görögdinnye citrullin nevű anyaga a megfelelő helyen képes tágítani a véredényeket. Egyetlen kellemetlen mellékhatása, hogy gyakrabban kell felkeresni a mellékhelyiséget.

A legismertebb potencianövelővel hasonlították össze amerikai kutatók a görögdinnye-fogyasztás férfiasságra gyakorolt hatását.

A görögdinnye hatása nem szervspecifikus ugyan, viszont határozott előnye, hogy meg lehet vele spórolni a gyógyszermellékhatásokat - mondta Bhimu Patil, a Texas A&M's Fruit and Vegetable Improvement Center fejlesztőközpont tudományos igazgatója.

A hatóanyag a gyümölcshúsban és a héjban egyaránt megtalálható, utóbbiban nagyobb mennyiségben. Sok görögdinnye fogyasztásakor a szervezetbe jutó citrullin olyan enzimekkel kerül kölcsönhatásba, amelyek az arginin nevű aminosav gyártásában fontosak. A hatást azzal magyarázzák, hogy a nagyobb mennyiségben képződő arginin a szív- és érrendszer, valamint az immunrendszer működését segíti. A kabaktermésű zöldségek közül a tök magjáról már régóta tudjuk, hogy áldásos hatású a férfiak urológiai betegségeinek gyógyításában és megelőzésében.

A kutatás eredményeit fejcsóválva fogadók ellenérve, hogy nem lehet annyi görögdinnyét fogyasztani, hogy igazán versenyre kelhessen a bevált gyógyszerekkel, miközben az állandó vizelési inger garantált.

Forrás:
www.aerzteblatt.de

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +9, +14 °C

Délelőtt a napsütést gomolyfelhők is zavarják, ezekből néhol kisebb eső, zápor is kialakulhat. Délután a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett a jelen lévő gomolyfelhőkből záporokra, zivatarokra is számítani lehet. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: