Senki sem heteroszexuális 100 százalékosan

A Cornell Egyetem egyik kutatójának frissen megjelent könyve szerint nincs száz százalékosan heteroszexuális ember.

Miközben a legtöbb társadalomban a heteroszexualitás az általános elfogadott szexuális irányzat, a Cornell Egyetem egyik vezető kutatója, Ritch Savin-Williams szerint a legtöbb ember valójában mindkét nem iránt vonzódik. Williams most megjelent új könyvében foglalta össze korábbi kutatását, amelynek eredménye az lett, hogy a vizsgált férfiak és nők ugyanúgy érdeklődtek a saját és az ellenkező nem iránt.

Nem betegség, amelyet egy-két pirulával kiölhetünk az emberből, és nem is kifejezetten az egyén saját döntése: a tudomány jelenlegi állása szerint ugyan a homoszexualitásnak minden bizonnyal van genetikai meghatározottsága, a pontos okokat és kialakulásának körülményeit mindeddig nem tudták megfejteni. Korábbi cikkünkben Scheuring Istvánnal, az MTA-ELTE kutatójával és Majsai László pszichopedagógussal beszélgettünk.

A vizsgálat során a résztvevők pupillájának tágulását vizsgálták, miközben az alanyoknak pornográf képeket, videókat mutogattak. Azért a pupillájukat figyelték, mert köztudott, hogy ha az ember felizgul, akkor kitágul a pupilla is. Mikor a heteró férfiaknak maszturbáló nőkről készült videót mutattak, pupillájuk természetesen reagált a látványra - ahogy akkor is, amikor férfiakat mutattak nekik hasonló helyzetben.

A résztvevők pupillájának tágulását vizsgálták
A résztvevők pupillájának tágulását vizsgálták

A tudósok szerint azok a meghatározások, amelyekkel eddig beszéltünk a szexuális irányultságokról (hetero-, homo-, biszexuális) valójában idejétmúltak és nem is fedik le a valóságot. Eredményeik szerint sokkal inkább spektrumként kell felfogni a szexualitást, mint kategóriákként, ugyanis nem beszélhetünk száz százalékosan ilyen vagy olyan beállítottságú emberről.

A nőkkel kapocslatban egyébként ezt már eddig is tudni lehetett, mivel a nők eddig is gyakrabban vállalták, hogy kíváncsiak és kísérletezőek, ha azonos neművel folytatott kapcsolatról van szó. A férfiak kibontakozását azonban sokkal jobban elnyomják a kulturális elvárások: a társadalom elvárja, hogy férfiasan éljenek és viselkedjenek, éppen ezért ők még akkor is kevesebb eséllyel vallják be, hogy érdekli őket a saját nemük is, ha egyébként tudják, hogy így van. Holott a kutatásból kiderült, hogy ebből a szempontból elvileg nincs különbség a két nem között.

Forrás: Daily Mail

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +34, +39 °C
Minimum: +17, +25 °C

A napsütés mellett gomolyfelhők is megjelennek, ezekből egy-egy helyi zivatar is kialakulhat. Estétől a Dunántúlon nő meg a zivatarhajlam. Megélénkülő délies szél mellett 34, 39 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Pénteken front nem érkezik. A nagy melegben az álmatlanság, a tompaság hátráltathatja mindennapi tevékenységében, egyre gyakoribb és egyre erősebb lehet a fejfájás és a migrén is. Főleg a szívbetegek és a vérnyomás-panaszokkal élőket viseli meg folyamatos meleg, amennyiben ebbe a csoportba tartozik, akkor egész nap kerülje a megterhelő tevékenységeket! A növekvő fülledtség hatására légzési nehézségek is jelentkezhetnek, a zivatarok területén pedig romolhat az asztmások állapota. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)