Nagy bajt okozott egy házi pók

Egy nőt, akit egy ártalmatlannak tűnő házi pók csípett meg, azonnal kórházba kellett szállítani, hogy az orvosok intravénás antibiotikumokkal kezelhessék a csípés helyén keletkezett gennyel teli hólyagot, ami többször is kifakadt.

A 41 éves Julie Roberts épp tévét nézett a nappalijában, amikor egy fakó színű, hosszú lábú pók megcsípte a bokáját. Az apró csípés pár nap alatt golflabda nagyságúra nőtt, a nő bokáján pedig fájdalmas duzzanat keletkezett. A négygyerekes anyuka orvosától antibiotikumokat kapott a csípésre . Később azonban elhatározta, magától befekszik a kórházba, főleg, miután kiütések kezdtek megjelenni a sebe körül.

A nő három napot töltött a kórházban, ami alatt az orvosok végig elszánt harcot folytattak a pókméreg ellen. "Az orvosok azt mondták, a csípés megmérgezte a véremet. Az egész nagyon ijesztő volt - nyilatkozta Mrs. Roberts - Alig tudtam járni és teljesen pánikba estem. A csípés hatalmasra duzzadt, és rettenetes sárga folyadék szivárgott belőle."

Minden harmadik nő és minden ötödik férfi túlságosan tart a pókoktól. Vajon miért nem a méhektől vagy a darazsaktól tartunk, amikor azok sokkal több bajt okoznak az embernek? Részletek a cikkben ! Mrs. Robert saját elmondása szerint korábban sose félt a pókoktól, és nem ölte meg őket, mert úgy tartotta, az balszerencsét jelent. "El se hiszem, hogy egy ennyire apró valami okozta ezt a rengeteg fájdalmat. Az ember azt gondolná, ilyesmi csak Ausztráliában, vagy Afrikában történhet meg, de Angliában soha."

"Egy rovarszakértő azt mondta, egy nyolclábú kellemetlenkedőktől . "Nagyon félek, hogy ez bármikor újra megtörténhet. Kameron még csak ötéves, és ha őt csípte volna meg a pók, sokkal rosszabbul is alakulhattak volna a dolgok."

Nagy-Britannia legveszélyesebb pókja a hamis fekete özvegy , ami a csípésével akár felnőtt férfiakat is leteríthet a lábukról. A szakértők szerint az utóbbi években az enyhe telek miatt ez a pókfajta rendkívüli módon elszaporodott a szigetországban.

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +23 °C
Minimum: +15 °C

Az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett általában több-kevesebb napsütésre számíthatunk. Több helyen várható zápor, zivatar, amelyet helyenként felhőszakadás is kísérhet. Szélerősödés csak zivatar körül lehet. Késő estére 15 és 20 fok közé hűl le a levegő. Kettős fronthatás nehezítheti meg a frontérzékenyek napját.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra