Furcsa módszer a gyilkosságok felderítésére

Létrehozza első "holttestfarmját" Nagy-Britannia.

A brit törvényszéki szakértők a katonasággal együttműködve alakítják ki a különböző holttestek bomlását megfigyelő létesítményt, hogy így segítsék a rendőrséget a gyilkossági esetek megoldásában. Részleteket egyelőre nem közöltek, a projektvezetők reményei szerint viszont már idén megnyílhat a farm.

nyomozás, gyilkosság, holttest, holttestfarm,
A gyilkossági nyomozásokat segítheti az új létesítmény. Fotó: 123rf

Mi az a holttestfarm?

A holttestfarmok olyan kutatási létesítmények, amelyekben emberi holttesteket ásnak el a talajba, helyeznek vízbe vagy akasztanak fel egy fára, hogy a szakértők megvizsgálhassák, hogyan bomlanak a testek emberi beavatkozás nélkül. A kutatások során szerzett ismeretek megkönnyíthetik a bűnesetek megoldását, segíthetnek azonosítani gyilkosságok áldozatait és kinyomozni a halál módját.

A brit törvények lehetővé teszik az embereknek, hogy orvosi és tudományos célra felajánlják holttestüket. A törvényszéki nyomozók ezért most önkénteseket keresnek, akik Nagy-Britannia első holttestfarmjának adományozzák testüket.

Az ilyen létesítmények kiemelt fontosságúak, az emberi maradványokhoz való hozzáférés lehetőségének hiánya ugyanis jelentősen akadályozza a kutatásokat és befolyásolja a bíróság munkáját - magyarázta Chris Rogers, a Wolverhampton Egyetem törvényszéki kutatója.

Amerikában már van ilyen farm

Az Egyesült Államokban már évtizedek óta létezik ilyen létesítmény. A világ első és leghíresebb farmja 1981-ben nyitott meg a Tennessee állambeli Knoxville-ben. Később legalább hat másik hely nyílt az országban. Ausztráliában és Hollandiában is hasonló kezdeményezés indult a gyilkosságok felderítésének megkönnyítésére. Idén Kanadában is megnyílik egy holttestfarm.

A kutatók azzal érvelnek, hogy az ilyen holttestfarmok olyan fontos információval szolgálnak a bűnügyi nyomozásokhoz, amelyeket nem lehet állatok tanulmányozásával megszerezni. A kritikusabban szerint azonban ezek borzalmas intézmények és nincs bizonyított kutatási értékük.

)
Olajág Otthonok (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +14, +20 °C
Minimum: +3, +12 °C

A változékony időben átmenetileg csökken a csapadékhajlam, némi időre a nap is kisüthet. Estétől újabb csapadékzóna érkezik. Élénk nyugatias szél mellett 14, 20 fok közé melegszik a levegő. Szerdán egy távozó és egy érkező kettősfront között átmenetileg frontmentes idő lesz. Ennek ellenére most is gyakori lehet a fejfájás, ingadozhat a vérnyomás, rosszullétek is felléphetnek. Érdemes megnézni a meteogyógyász® alábbi napi tanácsait! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: