Egyévesen terhes a kislány! Háttér, képek és hasonló esetek csak nálunk!

A világon egyedülálló esetről számoltak be Szaúd-Arábiai orvosok: egy 1 éves kislány terhességéről. Nemzetközi kitekintőnkben a ritka jelenség magyarázatát is elolvashatják, és más hasonló eseteket is bemutatunk.

Talán sokan hitetlenkednek, hiszen a terhességhez "ivarérettnek" kell lenni - csakhogy itt másról van szó.

Kiderült, hogy a kislány édesanyja a terhesség alatt 2 embriót hordott a méhében, ebből az egyik valamilyen oknál fogva a másik embrió méhében kezdett el fejlődni. Ezt nevezi a szakirodalom "fetus is fetu"-nak. Ez egy rendkívül ritka jelenség, és az esetek órási többségében a két magzat még az édesanya méhében elhal, a terhesség vetéléssel fejeződik be.

Most azonban a természet másként rendelkezett, és megszületett egy leánygyermek - méhében ikertestvérével.

Az arab médiában óriási vita alakult ki, nem lesz-e gyilkosság, ha a kislány testéből kiveszik meg nem született ikerpártját, ugyanis ott tilos az abortusz.

Nézzük, milyen hasonló eseteket ismer még a szakirodalom!

1999-ben az indiai Nagpurban egy 36 éves farmerből szedték ki az ő ikertestvérét, aki embrió maradt. Érdekes, hogy indiai férfi akkor fordult orvoshoz, amikor a hasa olyan nagy lett, hogy nem tudott lélegezni. Amikor megoperálták, az orvosok biztosak voltak abban, hogy gigászi daganata van, amely rekeszizomra telepedett. Viszont a műtét alatt megdöbbentő dolgokat találtak a férfi hasüregében. Az orvos eltávolított a hasából hajtincseket, fogakat, és végül nagyon érdekes amorf lényt, amelynek nagyon fejlett lábai voltak, és kezei hosszú körmökkel!

Fejlődési rendellenességek - erős idegzetűeknek!

2002-ben Indiában egy 6 hónapos fiú testéből távolítottak el az orvosok egy magzatot.

"Nem akartunk elhinni, hogy a féléves kisbabában holt magzatot találtunk! Egy kilós volt az ikertestvér. A kisfiú, akiből eltávolítottuk, csupán 6,5 kiló volt. Rendkívül ritka eset" - mondta dr. Pradip Kumar Mukherdzsi, az orvoscsoport vezetője Calcuttában.

2006-ban ezelőtt a calcuttai másik kórházban szintén eltávolítottak 200 grammos ikertestvért egy 40 napos gyermekből.

A "fetus in fetu" esetek igen ritkák, félmillió terhességből egy ilyen eset van. Mindig a terhesség kezdeti stádiumában olvad össze a két magzat, és az esetek döntő többségében mind a két magzat elhal az anyaméhben.

Viszont nagy ritkán előfordul, hogy normális szülés után a csecsemőben, vagy néhány évvel később a gyermekben találnak ikertestvér-maradványokat.

Ilyen esetben az embrió - amely a testvérében van - parazitaként kezd élni. Össze van kötve saját ikertestvérével, gyakran köldökzsinórral.

Bizonyos ideig a másik magzat még ugyanúgy fejlődik, mint a hordozó, amikor a folyamat megáll, akkor alakul át a a bent fejlődő magzat parazitává.

A "magzat a magzatban" csak akkor számít élőnek, ha a szövetei önállóak, kifejlettek, hiánytalanok, nem haltak el.

Ugyanis a magzat sejteknek önálló anyagcserével kell rendelkezniük ahhoz, hogy életképesek maradjanak. Ebben a speciális esetben az embrió szervei kapnak tápanyagot a gazdatesttől, viszont minden egyes ismert esetben a parazita embrió kritikus defektusokkal rendelkezik, nem életképes, nem normális, nem egészséges. Nekik általában nem működik agyuk, nincs önálló szívük, tüdejük, és gyomor-bélrendszerük. Ily módon az embriónak nincs semmi esélye élni a testvér testén kívül, ráadásuk életveszélybe sodorja az ikertestvérét is.

Forrás:
www.pravda.ru

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +26 °C
Minimum: +12 °C

Fátyol- és erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk. Az ország északkeleti felén egyre több helyen pattannak ki záporok, zivatarok. Emellett helyenként a Nyugat-Dunántúlon is előfordulhatnak csapadékgócok. A zivatarokat intenzív csapadék és erős vagy viharos széllökés kísérheti. Zivataroktól függetlenül legfeljebb időszakos szélélénkülés fordulhat elő. A hőmérséklet késő este 15 és 21 fok között valószínű. Fronthatásokra napközben nem kell számítani.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra