Egyévesen terhes a kislány! Háttér, képek és hasonló esetek csak nálunk!

A világon egyedülálló esetről számoltak be Szaúd-Arábiai orvosok: egy 1 éves kislány terhességéről. Nemzetközi kitekintőnkben a ritka jelenség magyarázatát is elolvashatják, és más hasonló eseteket is bemutatunk.

Talán sokan hitetlenkednek, hiszen a terhességhez "ivarérettnek" kell lenni - csakhogy itt másról van szó.

Kiderült, hogy a kislány édesanyja a terhesség alatt 2 embriót hordott a méhében, ebből az egyik valamilyen oknál fogva a másik embrió méhében kezdett el fejlődni. Ezt nevezi a szakirodalom "fetus is fetu"-nak. Ez egy rendkívül ritka jelenség, és az esetek órási többségében a két magzat még az édesanya méhében elhal, a terhesség vetéléssel fejeződik be.

Most azonban a természet másként rendelkezett, és megszületett egy leánygyermek - méhében ikertestvérével.

Az arab médiában óriási vita alakult ki, nem lesz-e gyilkosság, ha a kislány testéből kiveszik meg nem született ikerpártját, ugyanis ott tilos az abortusz.

Nézzük, milyen hasonló eseteket ismer még a szakirodalom!

1999-ben az indiai Nagpurban egy 36 éves farmerből szedték ki az ő ikertestvérét, aki embrió maradt. Érdekes, hogy indiai férfi akkor fordult orvoshoz, amikor a hasa olyan nagy lett, hogy nem tudott lélegezni. Amikor megoperálták, az orvosok biztosak voltak abban, hogy gigászi daganata van, amely rekeszizomra telepedett. Viszont a műtét alatt megdöbbentő dolgokat találtak a férfi hasüregében. Az orvos eltávolított a hasából hajtincseket, fogakat, és végül nagyon érdekes amorf lényt, amelynek nagyon fejlett lábai voltak, és kezei hosszú körmökkel!

Fejlődési rendellenességek - erős idegzetűeknek!

2002-ben Indiában egy 6 hónapos fiú testéből távolítottak el az orvosok egy magzatot.

"Nem akartunk elhinni, hogy a féléves kisbabában holt magzatot találtunk! Egy kilós volt az ikertestvér. A kisfiú, akiből eltávolítottuk, csupán 6,5 kiló volt. Rendkívül ritka eset" - mondta dr. Pradip Kumar Mukherdzsi, az orvoscsoport vezetője Calcuttában.

2006-ban ezelőtt a calcuttai másik kórházban szintén eltávolítottak 200 grammos ikertestvért egy 40 napos gyermekből.

A "fetus in fetu" esetek igen ritkák, félmillió terhességből egy ilyen eset van. Mindig a terhesség kezdeti stádiumában olvad össze a két magzat, és az esetek döntő többségében mind a két magzat elhal az anyaméhben.

Viszont nagy ritkán előfordul, hogy normális szülés után a csecsemőben, vagy néhány évvel később a gyermekben találnak ikertestvér-maradványokat.

Ilyen esetben az embrió - amely a testvérében van - parazitaként kezd élni. Össze van kötve saját ikertestvérével, gyakran köldökzsinórral.

Bizonyos ideig a másik magzat még ugyanúgy fejlődik, mint a hordozó, amikor a folyamat megáll, akkor alakul át a a bent fejlődő magzat parazitává.

A "magzat a magzatban" csak akkor számít élőnek, ha a szövetei önállóak, kifejlettek, hiánytalanok, nem haltak el.

Ugyanis a magzat sejteknek önálló anyagcserével kell rendelkezniük ahhoz, hogy életképesek maradjanak. Ebben a speciális esetben az embrió szervei kapnak tápanyagot a gazdatesttől, viszont minden egyes ismert esetben a parazita embrió kritikus defektusokkal rendelkezik, nem életképes, nem normális, nem egészséges. Nekik általában nem működik agyuk, nincs önálló szívük, tüdejük, és gyomor-bélrendszerük. Ily módon az embriónak nincs semmi esélye élni a testvér testén kívül, ráadásuk életveszélybe sodorja az ikertestvérét is.

Forrás:
www.pravda.ru

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +30 °C
Minimum: +13, +18 °C

Hazánkban szombaton délelőtt közepesen felhős ég mellett időnként erősen felhős időszakok is előfordulnak, helyenként zápor, kisebb eső is kialakulhat. Délután folytatódik a változóan felhős idő, továbbra is előfordulhat egy-egy zápor, esetleg zivatar. A szél napközben eros északi lesz. Hajnalban 13, 18 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 30 fok között alakul. Késő este 14, 19 fok lesz. Szombaton gyenge hidegfronti hatás érvényesül. Enyhébb görcsös panaszok jelentkezhetnek, például görcsös fejfájás és izomgörcsök. Az arra hajlamosaknál ingadozhat a vérnyomás, egyesek nyugtalanságot tapasztalhatnak. A szél csökkenti az érzett hőmérsékletet, a szórványos záporok miatt az esernyőkre is szükség lehet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció