Új életmódközpont nyílik családoknak

Testi és lelki feltöltődést kínál nőknek, férfiaknak és gyerekeknek a május 5-én nyílik X&Y Budapest Felnőtt és Gyermek Életmód Központ. Lesz jógaoktatás, nőies mozgásformák, kozmetika, masszázs, de szexológusoktól is hallgathatnak majd előadást.

Május 5-én nyitja meg kapuit Budapesten, az Örs vezér tere mellett egy Magyarországon eddig egyedülálló életmód központ. Mint Dénes Éva, az X&Y Budapest Felnőtt és Gyermek Életmód Központ egyik tulajdonosa elmondta: férjével közösen öt éve nyitottak testi-lelki stúdiót a XVI. kerületben. Már ott felvetődött, hogy jó lenne, ha a programokba a gyerekeket is bevonnák.

Ennek eredményeképp nyílik meg májusban egy olyan életmódközpont, amely nem csak a nőknek, de a férfiaknak és a gyerekeknek is otthont tud adni. A csapatban összesen 51-en vannak. Hétfőnként órákat tart például Pirner Alma rúdtánc-világbajnok, a Dollhouse stúdió vezetője. Ő tematikus worshopok mellett csakratáncot, chair dance-t és például tileto tréninget tart, amelyben a hölgyek azt sajátíthatják el, hogy kell magabiztosan magas sarkúban mozogni.

Verbőczi Patrícia fotográfus baba- és családfotózásokat tart majd a központban. A fotós a természetességre helyezi a hangsúlyt és célja, hogy fotói által önbizalmat adjon alanyainak.

Jógától a szexológiáig (Fotó: Europress)

Kornhoffer Tünde jógaoktató, jógaterapeuta óráin a női erő kiteljesítésére, a teljesség megélésére tanít. Mivel kismamajógát is tart, így tanítványait a magzati kortól kíséri már útjukon, többek között a "Bennünk élő istennő" kurzusokon.

Diószegi Ádám jógaoktató, mozgásterapeuta különleges jógaórákat tart majd a központban: a freestyle jóga nevű órája a valódi jóga teljes képét adná vissza, az aktuális irányzatoktól mentesen. Míg perfect circle című órái a tánc, a harcművészet és a jóga elemeit keverik majd.

A központ érdekessége, hogy Sz. Mikus Edit, a Magyar Szexológiai Társaság elnöke is csatlakozott a kezdeményezéshez. Ő és társai a szexuális nevelésben vállal szerepet: a szülőknek és gyerekeknek is előadásokat tartanak majd. Dr. Puskás László pedig az alternatív gyógymódokkal ismerteti meg az odalátogatókat.

Az életmód központ külön hangsúlyt fektet a gyerekprogramokra. Mint Farkas Zsuzsi gyerekjóga oktató elmondta, a jóga, a tánc, a kreatív mozgásformák mellett meseköröket, workshopokat szerveznek, amelyeken például a gyerekekben felgyülemlett feszültség oldásában segítenek nekik. Révész Anita kineziológus, erőtérterapeuta összesen hatféle foglalkozást fog tartani, amelyben képességfejlesztést és indulatkezelést oktat majd. Emellett nyelvtanulásra is lesz lehetőség: Petor Judit a hagyományos angoloktatás és a kineziológia összehangolásával tart majd nyelvórákat.

A változatos programok mellett kozmetikus, fodrász és masszázs is várja a kikapcsolódni vágyókat.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +31 °C
Minimum: +15, +21 °C

Változóan felhős lesz az ég, de több órára kisüt a nap. Elszórtan, nagyobb eséllyel a Dunántúlon és keleten számíthatunk záporra, zivatarra. Élénk, erős lökésekkel kísért északkeleti szél mellett 25, 31 fok között alakulnak a maximumhőmérsékletek. Kedden front nem érkezik, de a magasban zajló folyamatok hatására front jellegű tünetek léphetnek fel. Gyakori lehet a görcsös és a migrénes fejfájás, egész nap ingadozhat a vérnyomás. Egyesek alvászavarokat is tapasztalhatnak. A szabadtéri programoknak kedveznek a körülmények, de a záporok miatt az esernyőt is célszerű kéznél tartani. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)