A legjobb módszerek csuklás ellen

Hogy pontosan mi okozza a csuklást, arról megoszlanak a vélemények. Közismert magyarázat, hogy a bolygóideg irritációja. Így lehet megszüntetni.

A csuklás leggyakrabban az esti órákban jelentkezik, és gyakoribb a menstruációs ciklus második felében, különösen pár nappal a menzesz előtt. Csak a rekeszizom felét érinti: valamiért 80 százalékban kizárólag a bal oldalt. Az alábbi módszerek a legjobbak, ha meg szeretnénk szüntetni.

Milyen betegségre utalhat a csuklás? - részletekért kattintson !

Mély lélegzetek

Vegyünk mély lélegzetet, és tartsuk bent 10 másodpercig, majd szívjunk be egy kis levegőt anélkül, hogy kilélegeznénk, aztán 5 másodperc múlva még egyet! Ez a légzéstechnika szinte mindig beválik, még akkor is, ha már órák óta semmi sem mulasztja el a csuklást.

Igyunk!

De nem mindegy, hogyan! Dőljünk előre, és ebben a testhelyzetben igyunk pár kortyot! Ez stimulálja a torok hátsó részében található idegeket, és segít az idegrendszernek visszazökkenni a megfelelő kerékvágásba.

A csuklás ellen igyunk
Csuklás ellen: igyunk

Együnk cukrot!

Az is segíthet, ha egyszerűen megeszünk egy kanál kristálycukrot csak úgy, magában. Nagyon gyakran pár perc alatt elállítja a csuklást.

Számoljunk fejben!

A figyelemelterelés is működhet: kezdjünk el kétjegyű számokat összeadni fejben. Néhány számkombináció után a csuklás általában elmúlik.

Rágjunk száraz kenyeret!

Vegyünk a szánkba egy darabka kiszáradt kenyeret vagy kenyérhéjat, és kezdjük el jó alaposan megrágni.

Együnk savanyút!

Harapjunk rá egy citrom - vagy lime-gerezdre, rágjuk meg, majd nyeljük le a levét, mert sokszor a savanyú íz is elmulasztja a csuklást. Egy-két jégkocka elrágása is gyors segítség lehet.

Forrás: prevention.com

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +19, +25 °C
Minimum: +4, +11 °C

A reggeli ködfoltok feloszlása után változóan felhős lesz az ég, csapadék nem valószínű. Mérsékelt marad szél, 19, 25 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Csütörtökön tovább tart a frontmentes idő. A nagy napi hőingás vérnyomás-ingadozást válthat ki, emellett a migrénhajlam fokozódására is készülni kell. A kopásos ízületi bántalmak a hajnali órákban lehetnek a legintenzívebbek. A fokozottan érzékenyek tartós tünetekre számítsanak. Érdemes megnézni a meteogyógyász alábbi napi tanácsait is! A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: