Szex után ezeket tegyük

A higiénia és a tisztálkodás nemcsak együttlét előtt nagyon fontos, hanem utána is.

Ha betartjuk az alábbiakat, akkor nagyon sok kellemetlenségtől megkímélhetjük magunkat.

Mosakodjunk!

Persze, nem szükséges szerelmeskedés után azonnal kipattanni az ágyból, és a fürdőszobába rohanni, de ha kicsit megmosakszunk, akkor megvédhetjük magunkat bizonyos betegségektől, például a húgyúti fertőzéstől. A nemi szervek környékét elég sima meleg vízzel átmosni. Nagyon fontos, hogy a nők a hüvelyt ne mossák át, ne irrigáljanak, mert azzal szabad utat nyithatnak a fertőzéseknek, hiszen így felborulhat a hüvely pH-ja. Illatosított szappant sem jó használni, mert irritációt okozhat.

A kapcsolat romlásához, akár megcsaláshoz vezethet, ha egy pár egyik vagy mindkét tagjánál csökken a vágy a szexuális együttlétekre.

Ne használjunk túl sok terméket!

Számos olyan terméket lehet kapni a drogériákban, amelyek az intim területek tisztítására, felfrissítésére használhatóak. Sok tartalmaz olyan anyagokat, parfümöt, alkoholt és egyebeket, amelyek irritációt, allergiás reakciót okozhatnak. Sima vízzel, esetleg megfelelő pH-értékű intimszappannal a legjobb mosakodni, de alapvetően az utóbbi sem feltétlenül szükséges. Az illatanyagokkal telepumpált termékeket mindenképp kerüljük, ne használjunk illatosított tampont, betétet sem.

szex után
Sok kellemetlenségtől megkímélhetjük magunkat, ha betartunk néhány szabályt.

Ürítsük ki a hólyagunkat!

Szexuális érintkezés közben baktériumok kerülhetnek a húgyvezetékbe. Ha rögtön utána kiürítjük a hólyagunkat, akkor ezeket a baktériumokat kimossuk a vizelettel. Ha nem így teszünk, akkor lesz idejük eljutni a húgyhólyagig, és húgyúti fertőzéseket okozhatnak.

Igyunk egy pohár vizet!

A vizeletürítés mellett az is nagyon fontos, hogy igyunk. Ha testünk folyadékháztartása megfelelő, akkor sokkal jobban méregtelenítünk, és nagyobb eséllyel mossuk ki testünkből a káros anyagokat.

Viseljünk laza holmikat!

A legjobb ruhátlanul aludni együttlét után, hogy a test és a nemi szervek környékének természetes szellőzését biztosítsuk. Ha ezt nem szeretnénk, akkor mindenképpen laza, pamut fehérneműt és ruhadarabokat válasszunk, mert a műszálas anyagok nem lélegeznek.

Forrás: webmd.com

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +34, +39 °C
Minimum: +17, +25 °C

A napsütés mellett gomolyfelhők is megjelennek, ezekből egy-egy helyi zivatar is kialakulhat. Estétől a Dunántúlon nő meg a zivatarhajlam. Megélénkülő délies szél mellett 34, 39 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Pénteken front nem érkezik. A nagy melegben az álmatlanság, a tompaság hátráltathatja mindennapi tevékenységében, egyre gyakoribb és egyre erősebb lehet a fejfájás és a migrén is. Főleg a szívbetegek és a vérnyomás-panaszokkal élőket viseli meg folyamatos meleg, amennyiben ebbe a csoportba tartozik, akkor egész nap kerülje a megterhelő tevékenységeket! A növekvő fülledtség hatására légzési nehézségek is jelentkezhetnek, a zivatarok területén pedig romolhat az asztmások állapota. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)