Mikor lehet óvszer nélkül szexelni?

Óvszer segítségével nemcsak a nem kívánt terhességeket előzhetjük meg, de kivédhetjük a szexuális úton terjedő betegségeket is. Használata azonban igen körülményes. Mikor jön hát el az idő, mikor a gumit egyéb fogamzásgátlóra cserélhetjük?

A legtöbb párnál előbb vagy utóbb eljön az idő, amikor az óvszert végleg száműzni szeretné szexuális életéből. Hogy ennek a döntésnek mikor van itt az ideje, több tényező is befolyásolhatja.

Monogám kapcsolatban élünk

Az óvszer elhagyásához elengedhetetlen a felek közötti bizalom, valamint hogy mindkét fél tartsa magát a monogámiához. Ha arra gyanakszunk, hogy párunk nem kizárólagosan csak bennünket boldogít, mindenképpen ragaszkodjunk a gumihoz, hiszen hűtlensége az egészségünket is fenyegetheti.

Mikor lehet óvszer nélkül szexelni?
Mikor lehet óvszer nélkül szexelni?

Nincs semmilyen nemi betegségünk

Mielőtt a gumi elhagyása mellett döntenénk, fontos, hogy őszintén elbeszélgessünk partnerünkkel. Valószínűleg nem ez lesz életünk legjókedvűbb csevegése, de nagyon fontos, hogy minden olyan korábbi betegségünkről vagy akár kellemetlen tünetünkről beszámoljunk a másiknak, ami az ő egészségére is hatással lehet. És ugyanezt várjuk el partnerünktől is. Ha valamelyikünk nincs 100 százalékosan meggyőződve róla, hogy egészséges, vagy például megesett már velünk a múltban, hogy egyéjszakás kaland során nem használtunk óvszert, akkor mindenképpen vizsgáltassuk ki magunkat a gumi lecserélése előtt. Fontos tudni, hogy nem egy szexuális úton terjedő betegség létezik, amely sokáig tünetmentesen lappang a szervezetben.

Megtaláltuk az ideális fogamzásgátló módszert

Az óvszerhasználat nemcsak a betegségek, hanem a nem kívánt terhességek elkerülése miatt is fontos - ha tehát lemondunk a gumiról, mindenképpen keresnünk kell egy számunkra kényelmes alternatívát. (A megszakításos közösülés pedig nem számítfogamzásgátlómódszernek.) Ma már többféle hormonális vagy hormonmentes módszer közül választhatunk - a döntés előtt érdemes informálódnunk, hogy a számunkra legideálisabb opciót választhassuk.

Így mutathatók ki a nemi betegségek - részletek!

Nyíltan és őszintén tudunk beszélni partnerünkkel

Bár nem kellemes téma, ha már a beszélgetés gondolatától is kényelmetlenül érezzük magunkat, akkor lehet, hogy a kapcsolatunk még nincs abban a fázisban, ahol érdemes lenne elhagynunk az óvszert.

Forrás: health.com

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +34, +39 °C
Minimum: +17, +25 °C

A napsütés mellett gomolyfelhők is megjelennek, ezekből egy-egy helyi zivatar is kialakulhat. Estétől a Dunántúlon nő meg a zivatarhajlam. Megélénkülő délies szél mellett 34, 39 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Pénteken front nem érkezik. A nagy melegben az álmatlanság, a tompaság hátráltathatja mindennapi tevékenységében, egyre gyakoribb és egyre erősebb lehet a fejfájás és a migrén is. Főleg a szívbetegek és a vérnyomás-panaszokkal élőket viseli meg folyamatos meleg, amennyiben ebbe a csoportba tartozik, akkor egész nap kerülje a megterhelő tevékenységeket! A növekvő fülledtség hatására légzési nehézségek is jelentkezhetnek, a zivatarok területén pedig romolhat az asztmások állapota. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)

Figyelmeztetés!

Az Ön által megtekinteni kívánt tartalmunk olyan elemeket tartalmaz, amelyek az MTTV. (2010. évi CLXXXV. törvény) által rögzített besorolás szerinti V. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Csak akkor tekintse meg, ha elmúlt 18 éves.