Előjáték-utójáték: a jó szex kellékei

A szeretkezés nemcsak az aktusból áll! Az előjáték sokszor hosszabb, és a nők számára élvezetesebb is, mint maga az aktus, mégis gyakran találkozom a praxisomban azzal, hogy nem megfelelő az előjáték. A dolog kulcsa, hogy mikor, hol, hogyan és mennyit...

Miért szükséges?

Az előjáték nem egyszerűen petting ! Míg a petting maga a "szeretkezés", azaz a teljes kielégülés aktus nélkül, addig az előjáték az aktus bevezetője. Fontossága főleg azért van, hogy a férfi-nő szexuális készenlétét hozza harmóniába. Köztudott, hogy egy átlag nő lassabban izgul fel, mint egy átlag férfi, persze emellett számos egyéni variáció létezik, de mindenképpen fontos, hogy a testi-hangulati állapot megteremtődjön.

Ha ez nincs, akkor jönnek az ismert problémák: az izgalom nem indul be, így a nedvesedés sem megfelelő, amiből törvényszerűen következik a kellemetlen, fájdalmas aktus! Sok nő mintha szégyellné is, hogy őt hosszan kell izgatni, hogy sokat kell vele bajlódni! "Biztos unja már szegény barátom, elfárad a keze stb.."- mondják nekem is gyakran a pácienseim. Pedig az előjáték nem csak egy technika, amit csinálni kell, hisz minden szexről szóló könyv, cikk erről ír, hanem ez egy izgalmas, erotikus játék, ami a szerelmeskedés fontos része!

Az előjáték előjátéka

Nehéz megmondani, hogy tulajdonképpen hol is kezdődik a ráhangolódás a szexre. Sokszor egy nő már a lakásba való belépéskor tudja, hogy este mi fog történni, /vagy mi nem/, az ágyban. Bizony nagyon lényeges, hogy általában milyen a hangulatunk, arról nem is beszélve, hogy egymással hogyan is állunk! Főleg egy hosszú kapcsolatban, házasságban érdemes erre odafigyelni, mert így megelőzhető a szex csökkenése, ritkulása. Hisz ilyenkor még érzékenyebbek vagyunk arra, hogy ne csak a szeretkezés miatt figyeljenek ránk, kedveskedjenek, illetve, hogy még akkor sem, csak durr bele...

A szexre ráhangolni a párjukat egy vacsorával, mozival, koncerttel is lehet. Minden, ami kikapcsol, ami kizökkent a napi rutinból, szóba jöhet. Az fontos, hogy kettesben is legyenek, egy buli után, például a hazasétálás jó alkalom. Még hangsúlyozottabb ez a családosoknál, ahol többszörösen fontos a gyerekek nélküli, kettesben töltött idő. Ha ez végképp nem megy, otthon is meg lehet teremteni a lelki kapcsolatot, amiből a simogatás, izgatás természetesen jön. Hihetetlen, de igaz, hogy már 10-15 percnyi intim beszélgetés is csodákat tud tenni! Eközben egy idő után a "táncoló kezekkel" lehet a meghitt hangulatot a szex felé vinni.

A előjáték kulcsa, hogy mikor, hol, hogyan és mennyit...

A előjáték kulcsa, hogy mikor, hol, hogyan és mennyit...

Hogyan folytassuk?

A csók varázsáról hajlamosak vagyunk megfeledkezni az évek folyamán, pedig az egyik legfontosabb indítás, amiben már benne lehet az erotika és egyben az érzelem is. Ez talán az egyetlen testi tevékenység, ami tartalmazza a szerelmeskedés két fontos tényezőjét, az érzelmeket és a vágyat is. A csókban egyszerre több érzékszervünk is szerepet kap, így az érintés, a szaglás és az ízlelés is! A "testcsók", a nemi szervek csókolgatása jelentheti a csúcsot. Ezzel most kicsit előre is szaladtunk, mert pont a leggyakoribb hiba szokott lenni, hogy túl gyorsan a lényeges testrészre kerül a sor , ami nemhogy a csúcsot nem jelenti, hanem inkább irritáló, fájdalmas!!! A legfontosabb, amit tudni kellene, hogy hol, hogyan és mikor izgassuk a párunkat! Nincsenek tuti megoldások, mert ami még tegnap fantasztikus volt, ma nem biztos, hogy hatásos. Ha valaki nem fogadja el, hogy a nők legtöbbjénél ez a helyzet, annak érthetetlen lesz, hogy mért nem alakul a szexuális élete.

Nem csak a férfiak dolga!

Tipp! A boldog párok négy irigylésre méltó szokása! Négy olyan nem teljesíthetetlen tanácsot gyűjtöttünk össze, amelyek segíthetnek abban, hogy még jobbá tegyük a párkapcsolatunkat . Az ingerlő játékokra gyakran úgy tekintenek, mint ami a férfi dolga, csakis az ő dolga, hisz neki kell a párját izgalomba hoznia. Az is közhiedelem, hogy a férfinek nincsen, vagy ne is legyen szüksége erre, mert az igazi férfi mindig akcióra kész. Pedig nem kevés férfi is élvezi a kényeztetést, izgatást. Akár a közös fürdés, törölgetés, testápolózás is lehet természetes ráhangolódás a szerelmeskedésre. Fontos, hogy játékosan, incselkedve, meghitten foglalkozzanak egymással! A nők általában rosszul tűrik, ha azonnal a csiklójukat, hüvelyüket ingerlik, ilyenkor úgy érzik, kihasználják őket. A csókolózás után a simogatással folytassák! Élvezzék a bőr melegét, az izom tapintását.

A bőr a test legnagyobb felületű érzékszerve. Fejleszteni lehet a figyelem kifelé és befelé történő irányítását. Az egyik az örömadás képessége, a másik pedig az, hogy ez belül milyen érzéseket vált ki. A partner aktív izgatása nemcsak azért kell, mert a másikat fel akarjuk izgatni, hanem mert ez önmagában is izgalmas és izgató. A partner testének simogatása, érzékelése visszaáramlik az ujjhegyein át. A figyelmünk irányítása mentális munka, felváltva figyelhetünk befelé és kifelé. Van egy másfajta figyelem is, amikor az izgatás hatása vált ki bennünk is izgalmat. Ha a gyönyör adása hatásos, és látjuk a párunkon az izgalmat, ez ránk is visszahat.

Az előjáték módjai, technikája már hasonló a pettinghez, az ott leírtak előjátékként is alkalmazhatók, így a manuális, az orális sőt az anális izgatás is. Alapelv a másikra való figyelés, fontos még a jó ritmus eltalálása. Így lehet, hogy nem is a testrész vagy a mód az, ami nem tetszik a partnernek, hanem az időzítés! Érdemes kicsit később visszatérni ezekre a direkt helyekre. Nem lehet egyértelmű időtartamot sem írni, bár nagy általánosságban azt szoktuk mondani, hogy az előjáték legalább 20 percig tartson. Persze, ha a pár hangulata olyan, hogy 10 percre van mindkettőjüknek igénye, akkor ehhez kell igazodniuk, nem az "okos" könyveknek, cikkeknek engedelmeskedni! Az aktus kezdete tehát az aktuális helyzettől, a jelzésektől függ, csak értsük meg ezeket a jeleket.

Így reagálnak a nők, ha nem elégítik ki őket!

Mikor nyűg az előjáték?

Sok férfi most azon tűnődhet, hogy ha az előbb olvasottak igazak, akkor az ő barátnőjük mért nem élvezi az előjátékot, mért sietteti az aktust ? Ha a nő magát a szeretkezést élvezi, akkor arról lehet szó, hogy már olyan izgalmi állapotban van, hogy a befogadásra, a szeretkezésre vágyik, a test összeolvadása okozza a gyönyört számára. Általában ez a ritkább, inkább az a jellemző, hogy a nő, bár nem élvezi a szexet, mégis a lényegre tereli a fiút. Ez abból ered, hogy a nő elfogadja a szex létét, ezért nem utasítja el, csak az előjátékot.

Legyen jó a párjának, ne húzódjon el az idő, és főleg őt ne is simogassa a férfi! Az előjátékhoz, az erotikus kényeztetéshez meghitt, bensőséges hangulat kell. Ha a pár erre valami miatt képtelen, ha pl. a nő haragszik a párjára, érzelmileg eltávolodott, akkor az intimitásra való képesség sincs meg. E nélkül pedig nyűg az izgató simogatás, csókolózás. Ez férfire is igaz, csak náluk még egy tévhit is létezik, mint ahogy már az elején írtam, hogy nekik ez nem fontos, nem férfias dolog!

Mikor kell az utójáték?

Az utójátékkal kevesebbet szoktunk foglalkozni, és kisebb is a hangsúlya. Ettől függetlenül ennek is megvan a miértje és a módja.

Ha a szerelmeskedés teljes, kielégítő mindkét fél számára, akkor az utójáték nem is olyan fontos! Igazán nem is kell sokat tenni ilyenkor. Elég egy összebújás, egy szájra puszi, pár szó. Nagyon kiábrándító tud lenni viszont, ha valamelyik fél az aktus után nyomban kirohan a fürdőszobába, és sürgősen mosakodni kezd. Az is zavaró, ha azonnal kipattan az ágyból, és öltözködni kezd. Az pedig kihasználtság érzést válthat ki, ha a párunk az orgazmus után nyomban hátat fordít, és már horkol is! Ha viszont a nőnek nem volt kielégítő valami miatt a szeretkezés, akkor sokkal érzékenyebb az utótörténésekre. Ilyenkor fontos számára a megerősítés, hogy jó volt vele, hogy jó nő stb. Egy nőt kevésbé keserít el az orgazmus hiánya, mint a rossz hangulat, a meghittség hiánya. Ezért is fontosak a szeretkezés utáni történések, intim összebújás, érzelmek kimutatása. Ha a kapcsolat bizonytalan, ha valami történt a pár között, ha érzelmileg valamelyik fél nem biztos a másikban, akkor is megnő az utójáték jelentősége.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +13, +20 °C

Időnként megnövekszik a felhőzet, kis eséllyel egy-egy zápor is lehet, de a sok napsütés lesz a jellemző. Élénk lesz az északias szél, 25, 30 fokos maximum hőmérsékleteket mérhetünk. Szerdán kettősfront jellegű hatás érvényesül, de front nem érkezik. Többeknél jelentkezhet rosszullét, az arra hajlamosaknál keringési panaszok és vérnyomás-ingadozás léphet fel. Az alvásproblémák is felerősödhetnek. Gyakori lehet a fejfájás és a migrén. Zivatarokban romolhat az asztmások állapota. A légszennyezettség közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)

Figyelmeztetés!

Az Ön által megtekinteni kívánt tartalmunk olyan elemeket tartalmaz, amelyek az MTTV. (2010. évi CLXXXV. törvény) által rögzített besorolás szerinti V. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Csak akkor tekintse meg, ha elmúlt 18 éves.