Jakupcsek Gabriella: szerencséje volt

Jakupcsek Gabinak szerencséje volt a gimiben: bár saját bevallása szerint korántsem minta-, inkább lógós diák volt, osztályfőnöke és egyben magyartanára felismerte tehetségét, értékelte a tudását és mindig kihúzta a slamasztikából, ha kellett.

A tisztelet kölcsönös volt, Gabi ma is példaképének tartja nemrég elhunyt hajdani osztályfőnökét, a Kölcsey Ferenc Gimnázium francia két tannyelvű osztályának legendás vezetőjét, Podoski Annát.

Most, hogy Emma lányának hamarosan tanítónénit keres, Anna az etalon. Gabi szerint a tanárnő nem egyszerűen kiválóan tanított irodalmat, hanem mint minden igazán jó tanár átfogóan, összefüggéseiben a kultúránk történetét és szeretetét adta át diákjainak.

Gabi lányosztályba járt és tinédzserként különösen megfogta osztályfőnökében, hogy mindig csinos, ápolt és nőies volt, finom eleganciával öltözködött, amely egy csupa lányokból álló osztályban lényeges tényező, ahogyan Gabi fogalmaz "nem győztük legeltetni rajta a szemünket" és nem kérdés, hogy öltözködési stílusában is követni való példát nyújtott tanítványainak.

De leginkább személyiségében, amely Gabi szerint csodálatra méltó volt, pedagógusként mindig partnerként kezelte diákjait, bár a teljesítményt elvárta, de soha nem élt vissza tanári tekintélyével, nem bántotta azt, akinek épp rossz napja volt, hanem bízott a diákjában, hogy összeszedi magát és képes tudása legjavát nyújtani. Gabi osztályfőnöke emberi tartásból, méltóságból is példát adott tanítványainak, mert bár megjárta a poklok poklát, az auschwitzi haláltábort, képes volt megőrizni és tovább adni az emberségbe és az emberi tudásba vetett hitét.

Ha Önnek is van "Anna nénije", vagy kedvenc doktornénije, egészségügyben dolgozó női példaképe, akinek úgy érzi hálával tartozik, még a héten jelölheti Aranyanyunak az alábbi linken: Aranyanyu jelölés .

Az esélyek nőttek! A Ridikül Magazin különdíjnak köszönhetően a 12 döntősből heten válnak Aranyanyuvá a novemberi díjátadó gálán.

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +16, +21 °C
Minimum: +0, +10 °C

A hajnali ködfoltokat követően közepesen felhős lesz az ég, számottevő csapadék nem várható. Megélénkül a déli, délnyugati szél, a legmelegebb órákban 16, 21 fokot mérhetünk. Szerdán nem jön front a térségünkbe. Reggel hűvös lesz, felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi bántalmak, és a megfázásveszély is fennáll. A nap első felében gyakori lehet a vérnyomás-ingadozás is. Növekszik a migrénhajlam. A napsütés jótékony hatással van a hangulatra és a közérzetre, de a szél 1-2 fokkal csökkenti a hőérzetet. Érdemes megnézni a meteogyógyász alábbi napi tanácsait is! A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: