Óriási a káosz az áramügyek intézésénél

Hónapokig tartó várakozás, ijedt és csalódott ügyfelek – a rezsiárak körüli változások az ügyintézést is rendkívül problémássá tették.

Már a legegyszerűbb áramügyeket is nehéz elintézni, annyira túlterheli a szolgáltatókat a rezsikáosz – írja a Népszava. A lap munkatársra az E.On Váci úti ügyfélszolgálatán járt, ahol állítása szerint „pattanásig feszülnek az idegek”. Rengetegen várnak, különféle problémákkal. „Három gyerekkel hónapok óta hiába várjuk, hogy kijöjjenek az új házunkba. Már sokadszor jöttem, de mindig azt mondják, legyek türelemmel. Legalább azt meg tudná mondani, hogy milyen magasra tegyük a kapcsolószekrényt?” – panaszkodott egy nő.

ügyintézés, áram
Óriási a káosz az áramügyek intézésénél. A fotó illusztráció, forrás: Getty Images

Egy másik illető már korábban átállt a geotermikus fűtésre, de akkor nem kérte a H-tarifát. Most, a rezsivédelem szűkítése után fontos lenne az olcsóbb tarifa, de választ se kap az E.ON-tól, holott a 30 napos ügyintézési határidőn már jócskán túl vannak.

Egy csepeli kismama pedig arról mesélt, hogy nekik egy egyszerű 16 amperről 32 amperre hálózatbővítés végigvitele hónapokig tartott. Annak ellenére, hogy nem a „rezsihisztiben” indították, hanem jóval előtte, amikor a villanyszerelő közölte, hogy a hatvanas években épült házban lévő lakás elektromos hálózata nem bírja el az újonnan vett szárítógépet, légkondit és mosogatógépet. Az külön megrémisztette őket, hogy két hónapig plomba nélkül ment az óra, mert az E.ON-ELMŰ embere leszedte és úgy hagyta. Ők meg izgultak, nehogy áramlopás miatt őket vegyék elő.

Hosszabb feldolgozási időre kell számítani

Az E.ON ügyfélszolgálatokon kialakult kaotikus állapotokról, az igények számának növekedéséről, az egyre inkább elhúzódó ügyintézésről, illetve a problémák elhárítása érdekében tett intézkedésekről a Népszava az E.ON-t is megkérdezte. Mint írták az E.ON Hungária Csoport szolgáltatási területén – mely a magyar elosztóhálózat felét jelenti – jelenleg 87 ezer napelemekhez tartozó háztartási méretű kiserőmű (HMKE) működik, több mint 700 MW beépített összteljesítménnyel, ami az ország rendszerterhelésének körülbelül 10 százaléka. Az elmúlt hetekben az eddig is példátlan mennyiségű HMKE igénybejelentések országos szinten megsokszorozódtak.

A helyzet miatt az E.ON online igénybeadási lehetőséget alakított ki, amellyel szerintük felgyorsították a folyamatot, mert az adatok digitális beküldésnek köszönhetően azonnal megfelelő formában érkeznek. Ezenfelül „jelentős plusz munkatársi erőforrást vont be”. De nem tagadják: „a szokásosnál hosszabb feldolgozási időre kell számítani”.

A legfrissebb tartalmainkért kövessen minket a Google HírekbenFacebookonInstagramonViberen vagy YouTube-on!

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Melegfront
Maximum: +5, +11 °C
Minimum: -5, +3 °C

A közepesen vagy erősen felhős időben többfelé vegyes halmazállapotú csapadék is lehet. Erős lesz a nyugatias szél, 5, 11 fokos maximumokat mérhetünk. Szerdán eleinte gyenge melegfronti hatás lesz tapasztalható, a fokozottan érzékenyeknek nehezebb éjszakájuk lehet, emellett fokozódhatna a gyulladásos tünetek is. Napközben a szeles, változékony időben keringési panaszok és vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, a fejfájás és a migrén szintén gyakorivá válhat. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: