Növekvő bérek mellett élünk egyre rosszabbul

Tíz éve nem romlott annyira a munkavállalók életszínvonala, mint az utóbbi időben. Hiába nőnek a bérek, az áremelkedést nem érik utol.

Tavaly novemberben közel 375 ezer forint volt a nettó átlagkereset, ez 17 százalékos emelkedést jelent egyetlen év alatt. Az infláció viszont 22 és fél százalékra gyorsult, a legmagasabbra az unióban. Nagyobb mértékben, mint amennyivel az átlagkereset emelkedett. A rendkívül magas hazai infláció mértéke miatt majdnem tíz százalékkal csökkent az állami alkalmazottak, és hárommal a versenyszférában dolgozók fizetésének vásárlóértéke az egy évvel korábbihoz képest – hangzott el az RTL Klub Híradójában.

Rég nem volt ilyen rossz helyzetben a magyar munkavállaló

A cégek egy része év közben is fizetést emelt, mert erre kényszerítette őket a munkaerőhiány. Az emberek életszínvonala mindezek ellenére nagymértékben visszaesett, hosszú évek óta nem voltak ilyen rossz helyzetben a magyar munkavállalók – mondta el Hornyák József, a Portfolio elemzője a műsorban.  

A legfrissebb tartalmainkért kövessen minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

)
Hogyan működik a bolhanyakörv?

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Melegfront
Maximum: +10, +20 °C
Minimum: -2, +6 °C

Erősen felhős lesz az ég, a nap második felétől egyre többfelé lehet eső, zápor. Erős délnyugati szél mellett 10, 20 fokig melegszik a levegő. Csütörtökön melegfronti hatás érvényesül. Az érzékenyek körében puffadás és egyéb emésztési panaszok jelentkezhetnek, emellett keringési problémák léphetnek fel. Az arra hajlamosak akár intenzív migrént is tapasztalhatnak. Gyakori lehet a fáradékonyság és a dekoncentráltság. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: