Naponta kellene tisztítani ezeket a dolgokat

Van, aki hetente, van aki kéthetente takarítja a lakását, és olyan is, aki szinte minden nap. Bárhogy is van, nem árt tisztában lenni azzal, hogy vannak olyan tárgyak illetve helyek, amelyeket napi szinten meg kellene tisztítani.

Az egyik ilyen például a zuhanyrózsa, ami attól, hogy víz folyik belőle, nem lesz tiszta, sőt. Mivel gyakran nedves, elszaporodhatnak rajta a baktériumok, amelyek között lehetnek olyanok, amiket ha belélegzünk, akár még tüdőfertőzést is okozhatnak. Ha van olyan gyűrűnk (például a jeggyűrűnk) amit állandóan hordunk, akkor nem árt, ha annak a tisztítását is beépítjük a napi rutinunkba. Több tanulmány is állítja, hogy azoknak az embereknek a kezén, akik gyűrűt hordanak, sokkal több kórokozó van, mint azokén, akik nem.

Ez a lakásunk legveszélyesebb pontja A vágódeszka az otthonunk egyik legveszélyesebb és legfertőzőbb része - akár 200 százalékkal több baktérium fordulhat meg rajta, mint a vécéülőkén. Kattintson a részletekért!

A kilincs és a billentyűzet is veszélyes lehet

Az autók belsejében szintén bőven vannak kórokozók. Persze az irreálisan hangzik, hogy minden nap kitakarítsuk az autónkat , de arra szánjunk időt, hogy a kormánykereket mindig áttöröljük egy fertőtlenítőszeres kendővel. A kilincseket, ajtógombokat szintén érdemes minden nap megtisztítani, mert nagyon gyakran fogjuk meg őket úgy, hogy előtte nem mostunk kezet, így tele vannak mindenféle mikroorganizmusokkal.

Nem árt a billentyűzetet is fertőtleníteni időnként. Fotó: Getty Images
Nem árt a billentyűzetet is fertőtleníteni időnként. Fotó: Getty Images

A legtöbben a számítógépüket, laptopjukat is minden nap használják, tehát minden nap hozzáérnek. Éppen emiatt a billentyűzetükön is nagyon sok a baktérium, így érdemes az asztalon mellettük tartani egy csomag antibakteriális törlőkendőt, amivel áttöröljük a gombokat. Gondoljunk csak bele, hogy munka, gépelés közben hányszor érünk úgy az arcunkhoz, hogy észre sem vesszük. A lakásban található távirányítókat is érdemes hasonlóan kezelni, és naponta megtisztítani, akárcsak a lakásban található különféle villany- és egyéb kapcsolókat. Az a pár perc, amit erre fordítunk, nagyon sokat számíthat az egészségünk szempontjából - többet, mint gondolnánk.

A mosdókagylót, csapot is érdemes naponta áttörölni valamilyen fertőtlenítős tisztítószerrel, hiszen kezet, fogat is e fölött mosunk. Szintén érdemes fertőtlenítőszeres kendővel áttörölni az ablakpárkányokat, a fürdőszobában és más helyiségekben is. A piszok mellett penész is megtelepedhet rajtuk, aminek allergizáló hatása is lehet.

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +31 °C
Minimum: +11, +20 °C

Közepesen felhős időre van kilátás, helyi zápor, zivatar kialakulhat. Élénk lesz az északi szél, 26, 31 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Vasárnap kettősfront szerű panaszokat lehet tapasztalni, de markáns front továbbra sem érkezik. A keringési és vérnyomáspanaszok mellett a fejfájás lehet a leggyakoribb, de az ingerlékenység is a nyugtalanság is jellemző tünet lehet. A hőérzet és a komfortérzet is ingadozik! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)