Kiderült, mikor érkezik a decemberi nyugdíj

Az előző évekhez hasonlóan a szokásosnál korábban várható a decemberi nyugdíj és családi pótlék.

A szokásosnál korábban érkezik a nyugdíj és a családi pótlék decemberben - írja az alon.hu.

A Magyar Államkincstár a december havi nyugdíjakat 2023. december 4-én (hétfőn) utalja. Aki a bankszámlájára kérte az utalást, már aznap hozzájuthat.

Amennyiben az ellátást postai úton kérte, az ún. nyugdíjkifizetési naptárban, az abban rögzített konkrét kifizetési napon viszi ki a postás a nyugdíjat. Így december 4-e és december 19-e között várható már az emelt összegű ellátás.

nyugdíj
Ahogy a korábbi években, idén decemberben is hamarabb érkeznek az ellátások. Fotó: Eddie K/Pixabay

Szintén december 4-én utalják a családi pótlékot, gyermekgondozást segítő ellátást, gyermeknevelési támogatást, fogyatékossági támogatást, vakok személyi járadékát. A banki jóváírás is aznap várható, a postai kifizetés pedig 2-4 munkanapon belül érkezik meg.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +14 °C
Minimum: +3 °C

Általában erősen felhős vagy borult lesz az ég, és főként az északi területeken fordulhat elő helyenként gyenge eső. Néhol előbukkanhat a nap. A déli, délnyugati szelet élénk, elsősorban a nyugati országrészben erős, olykor viharos lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 11 és 17 fok között valószínű, de az északkeleti határszélen kissé hűvösebb maradhat az idő. Késő estére 7 és 12 fok közé hűl le a levegő. Fronthatásra napközben nem kell számítani, a frontérzékenyek számára is nyugodtak lesznek az időjárási viszonyok.