Hogy legyünk úrrá a váratlan helyzeteken? (x)

Alig akad olyan ember Magyarországon, aki ne került volna már átmeneti pénzzavarba. Egy előre nem látott kiadás könnyen felborítja a családi költségvetést, de sokszor egy kihagyhatatlan lehetőség is komoly pénzügyi kihívást jelent. Sokba kerül az iskolakezdés, egy sürgős műtét, vagy például egy fogászati kezelés is. Ilyen esetben a legtöbben rokonaiktól kérnek kölcsön, ám ha ez nem segít, akkor jöhet akár a zálogház is. Pedig ennél akad jobb és sok esetben olcsóbb megoldás is: a személyi kölcsön.

Korábbi kutatásokból kiderült vagy alapján, hogy a magyar lakosság közel kétharmadának nincs előre nem látott kiadásra félretett pénze. Pedig szinte bárkivel megtörténhet, hogy például egy fogfájásból sokkal komolyabb baj kerekedik, mint amire számítottunk. Egy magán fogorvosnál még egy fogkő eltávolítás költsége is meghaladhatja a 10 000 forintot. Ha már komplett kezelésre, tömésre, vagy esetleg műtétre van szükség, ráadásul több fog esetében is, akkor a költségek több százezresre nőhetnek. Ekkora összegű megtakarítással pedig, a KSH adatai szerint a lakosságnak csak alig több mint egytizede rendelkezik.

Bár a rendszeres megtakarítás jelentősége vitathatatlan, egy váratlan kiadás nem kell, hogy feltétlenül lemondással járjon azok számára sem, akik nem készültek fel arra, vagy akik a tartalékaikat meghaladó kiadással szembesülnek.

"Az egészség, a testi-lelki épség mindannyiunk számára legfontosabb értékek közé tartozik. Ez egy olyan területe az életünknek, ahol nem lehet és nem is érdemes mérlegelni, hogy szánunk-e rá pénzt vagy sem. Sajnos látszik, hogy a lakosság egy jelentős része nem rendelkezik félretett pénzzel arra az esetre, ha rendkívüli egészségügyi kiadása keletkezik. Ilyenkor a személyi kölcsön felvétele egy jó áthidaló megoldás lehet. Az OTP Banknál lehetőség van 100 000 és 5 millió forint közötti összegű személyi kölcsön igénylésére, ráadásul a kölcsön összegét a szerződéskötést követő 1 órán belül már folyósítjuk is. Így nem okoz gondot a kezelés kifizetése, az egyszeri nagy kiadás pedig hónapokra elosztva jelentkezik a család költségvetésében" - mondta el dr. Rajmonné Veres Ibolya, az OTP Bank Fogyasztási Hitelek Főosztályának igazgatója.

A tájékoztatás nem teljes körű. A termékek és szolgáltatások részletes feltételei, valamint további információk elérhetőek az OTP Bank fiókjaiban, valamint www.otpbank.hu oldalon közzétett vonatkozó Hirdetményből és Üzletszabályzatokból. THM: 24,51% illetve 22,70%

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Utca emberét kérdeztük, tudja-e mi az anafilaxiás sokk

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +26 °C
Minimum: +12 °C

A fátyol- és gomolyfelhők mellett általában sok napsütés várható, azonban északon és az ország keleti felén erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés, arrafelé előfordulhatnak - néhol több hullámban is - záporok, zivatarok, sőt keleten egy-egy heves zivatar is kialakulhat. Délnyugat felől ugyanakkor megnövekszik a magasszintű felhőzet is. Többnyire gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás, délkeleten kísérhetik a déli irányú szelet időnként élénk lökések, zivatarok környezetében viszont viharos lökések is lehetnek. A csúcshőmérséklet 21 és 29 fok között változik, a felhősebb északkeleti tájakon marad hűvösebb az idő. Késő estére 14 és 21 fok közé hűl le a levegő. Lesz némi változékonyság a nap folyamán, de fronthatást nem okoz.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra