Extra rezsipénzt ad dolgozóinak egy bank

Így is lehet: előrehozott béremeléssel és extra pénzügyi juttatással enyhíti egy bank a rezsiemelés hatásait a dolgozóinak.

Extra pénzügyi juttatást és előrehozott béremelést ad dolgozóinak az Erste Bank a magas inflációs környezetre és az energiaárak drasztikus emelkedésére hivatkozva. Ezenkívül a pénzintézet összes jogosult dolgozója 350 euró értékben kap az osztrák anyabank értékpapírjából is – írja a bank közleménye.

Jelentős extra pénzt ad dolgozóinak az Erste Bank. Fotó: Getty Images
Jelentős extra pénzt ad dolgozóinak az Erste Bank. Fotó: Getty Images

Kiemelik, hogy még szeptemberben egyszeri támogatást nyújtanak minden olyan alkalmazottnak, akinek a teljes munkaidőre vetített bére nem haladja meg a bruttó egymillió forintot.

Az 500 ezer forint alatti béreknél ez bruttó 300 ezer forintot, tehát a havi kereset legalább 60 százalékának megfelelő mértékű juttatást, míg az 500 ezer és 1 millió forint közötti fizetések esetén bruttó 200 ezer forintot jelent.

A bank vezetése arról is döntött, hogy a jövő évre tervezett, két számjegyű fizetésemelés felét már januárra előrehozzák, míg a béremelések következő köre júliusban lesz.

Korábban a Magyar Telekom is bejelentette, hogy pluszpénzt adnak a dolgozóinak, hogy könnyebben viseljék a magas infláció és az energiaválság hatásait.

A legfrissebb tartalmainkért kövessen minket a Google HírekbenFacebookonInstagramonViberen vagy YouTube-on!

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Melegfront
Maximum: +5, +11 °C
Minimum: -5, +3 °C

A közepesen vagy erősen felhős időben többfelé vegyes halmazállapotú csapadék is lehet. Erős lesz a nyugatias szél, 5, 11 fokos maximumokat mérhetünk. Szerdán eleinte gyenge melegfronti hatás lesz tapasztalható, a fokozottan érzékenyeknek nehezebb éjszakájuk lehet, emellett fokozódhatna a gyulladásos tünetek is. Napközben a szeles, változékony időben keringési panaszok és vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, a fejfájás és a migrén szintén gyakorivá válhat. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: