Ennyi egyedülálló szülőnek találtak állást

Magyarországon ma több mint félmillió gyereket egyetlen szülő nevel, az egyszülős családok száma körülbelül 300 ezer.

Az Egyszülős Központ három éve indította el az egyedülálló szülők munkaerőpiaci elhelyezkedését segítő ingyenes programját, amelynek részeként tanácsot adnak az önéletrajz és a motivációs levél megírásához, valamint a sikeres állásinterjúhoz. Konkrét állásközvetítéssel is segítik a szülőket, az elhelyezkedésük után pedig hat hónapig utánkövetik őket a munkavállaló és a munkaadó szempontjából is.

dsada
162 egyedülállónak szülőnek találtak állás a központ segítségével. Fotó: Getty Images

Magyarországon ma több mint félmillió gyereket egyetlen szülő nevel, az egyszülős családok száma körülbelül 300 ezer. A program 2019-es indulása óta 452 egyedülálló szülőnek segítettek az elhelyezkedésben. Közülük 162-nek talált a központ állást, és 189 céget vagy vállalatot vont be a programba.

A budapesti Egyszülős Központ 2018 májusában nyílt meg, hogy gyakorlati segítséget és közösséget nyújtson azoknak a családoknak, ahonnan hiányzik az egyik szülő. Az elmúlt több mint három évben a központ több mint hetvenféle szolgáltatásával mintegy 26 ezer családot ért el. Az Egyszülős Központ - a Magyar Máltai Szeretetszolgálat által koordinált - INCORPORA Programhoz csatlakozva biztosítja az egyszülős családok számára a támogatást.

)
Tiszta levegő (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +32, +38 °C
Minimum: +15, +24 °C

Folytatódik a hőhullám. Sok napsütésre készülhetünk, néhol hőzivatarok kialakulása sem zárható ki. Délután 32, 38 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet. Csütörtökön is tovább tart a hőség, front nem érkezik. Gyakoriak lehetnek az alvásproblémák, valamint a fáradékonyság és a dekoncentráltság is. A szívbetegeket nagy terhelés éri, gyakoriak lehetnek a keringési problémák. Kerülje a tűző napsütést, és fontos gondoskodni a rendszeres folyadékpótlásról. Egyre többeknél jelentkezhet fejfájás, migrén is, a tartós hőhullám extrém terhelést jelent. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)