A termék, amit a legtöbb magyar akar most megvenni

Jelenleg 800 brigád, több mint 3000 fakitermelő és csaknem 1000 erdészeti munkagép dolgozik az igények mielőbbi teljesítésén a Tűzifaprogramban – szögezte le közösségi oldalán Nagy István agrárminiszter a szaktárca keddi közleménye szerint.

Hatalmas az érdeklődés a kormány Tűzifaprogramja iránt, amely a főváros környékén, illetve az Alföldön mozgatta meg a legtöbb embert. Az ország legnagyobb részén már elkezdődtek a szállítások is – emelte ki az Agrárminisztérium. Mint arra Nagy István rámutatott, az állami erdőgazdaságok folyamatosan rögzítik az igényeket, és megnövelt kapacitással dolgoznak a lakosság kiszolgálásán.

tűzifa, fűtés
Az idei télre mindenki, aki fával fűt, hozzá fog jutni a tűzifához, ígéri az Agrárminisztérium. Fotó: Getty Images

Közleményében a minisztérium felidézi, hogy a Tűzifaprogramot az energia-veszélyhelyzet megoldása érdekében indította a kormány. Tűzifát országszerte 152 ponton személyesen lehet igényelni, de fontos, hogy emellett telefonon vagy e-mailben is várják az érdeklődést az erdőgazdaságok, akik naponta több száz telefonhívást és ezres nagyságrendű e-mailt fogadnak.

Mindenki hozzá fog jutni a tűzifához

Az ország különböző pontjain eltérő mennyiségű tűzifaigény érkezik be az erdőgazdaságokhoz. Az Agrárminisztérium ezzel kapcsolatban kiemelte: azon dolgoznak, hogy átcsoportosítással mindenhol, minél előbb és minél zökkenőmentesebben ki tudják elégíteni a megnövekedett igényeket. Ehhez mindenki türelmét szeretnék kérni.

Hangsúlyozták továbbá, hogy az állami erdészetek kiemelt prioritásként kezelik, és folyamatosan teljesítik a lakosság megrendeléseit. A fűtési időszakra elegendő, fenntartható gazdálkodásból származó tűzifa áll az ország rendelkezésére. Az idei télre mindenki, aki fával fűt, hozzá fog jutni a tűzifához – olvasható a közleményben.

A legfrissebb tartalmainkért kövessen minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +3, +8 °C
Minimum: -6, +3 °C

Általában erősen felhős időre van kilátás, szitálás is kialakulhat, de átmenetileg többfelé elvékonyodhat a felhőzet. Időnként megélénkül az északkeletire forduló szél, a csúcshőmérséklet 3, 8 fok között alakul. Kedden marad a frontmentes idő. A magasban zajló változások hatására fokozódik a migrénhajlam, emellett többen fáradékonyak, illetve a koncentrálási problémák is megszaporodnak. A komfortérzet inkább csak a naposabb vidékeken javulhat. Reggel az ízületi bántalmak is felerősödhetnek. Érdemes megnézni a meteogyógyász® mai videóját! A légszennyezettség közepes, növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Hogy érzi magát?

Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!

Hogy érzi most magát fizikailag?

Hogy érzi magát?

Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!

Milyen most a lelkiállapota?

Hogy érzi magát?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra