Szív- és érrendszeri betegségek

A szív- és érrendszeri megbetegedések évente 17,3 millió halálesetet okozva világszerte vezető haláloknak számítanak. A malária, a HIV/AIDS és a tuberkulózis miatt bekövetkezett halálesetek együtt nem teszik ki ennek a számnak még a negyedét sem. Téves az az elképzelés is, miszerint az idősebb korosztály, és főként a férfiak a veszélyeztetettek, napjainkban a nők és a fiatal generáció egyaránt a betegség célpontjai. A szívbetegségek Magyarországon...

A szív- és érrendszeri megbetegedések évente 17,3 millió halálesetet okozva világszerte vezető haláloknak számítanak. A malária, a HIV/AIDS és a tuberkulózis miatt bekövetkezett halálesetek együtt nem teszik ki ennek a számnak még a negyedét sem. Téves az az elképzelés is, miszerint az idősebb korosztály, és főként a férfiak a veszélyeztetettek, napjainkban a nők és a fiatal generáció egyaránt a betegség célpontjai. A szívbetegségek Magyarországon a halálozások csaknem 50 százalékáért felelősek. Ilyen a szívinfarktus, a szívelégtelenség, a szívritmuszavar, a szívbillentyűk megbetegedése, de ide tartozik a magas vérnyomás is, nem beszélve közvetlen következményeikről, melyek közül talán a legsúlyosabb a stroke. Hazánkban évente mintegy 42.000 ember kap stroke- ot, ami után minden harmadik beteg azonnal, minden hatodik egy éven belül meghal. A túlélő betegek többsége tartós ápolásra szorul, maradandó egészségkárosodásukon túl az elszenvedett stroke a család és a nemzetgazdaság számára is jelentős terhet jelent - éves kezelési és ápolási költségük elérheti a 40 milliárd forintot.

A szív világnapja

A szív világnapja

A szélütésnek több formája is ismert. Az egyik igen gyakori típus, a kardiogén stroke, amiről akkor beszélünk, ha a rendszertelen szívverés talaján a szívben képződő vérrög az agyba kerül, és elzárva egy agyi eret, agyi katasztrófát idéz elő. A szívbetegségek következtében az ember fizikai teljesítőképessége romlik, fáradékony, gyenge lesz, súlyosabb esetben élethosszig tartó ápolásra szorul, és életkilátásai is romlanak. Ma már a legtöbb esetben korszerű terápiák állnak rendelkezésre a szívbetegségek kezelésére. A vérnyomás csökkentésére olyan gyógyszereket használhatunk, amelyek hatásosak, biztonságosak és hosszú távon is képesek a célértékek fenntartására. A kombinációs készítmények pedig szükség esetén tovább segítik a betegeket abban, hogy minél kevesebb tabletta bevételével, kihagyások nélkül maradhassanak a felírt terápián. Szívritmuszavar esetén szükséges lehet véralvadásgátló gyógyszer alkalmazása, amelyet az oly súlyos következményekkel járó szélütés megelőzése érdekében kell alkalmazni. Ma már hozzáférhetőek olyan modern véralvadásgátló készítmények, melyek alkalmazása kevesebb szövődménnyel jár, és több szélütést képesek megelőzni, mint a hagyományos terápiák.

)
Olajág Otthonok (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +15, +25 °C
Minimum: +9, +15 °C

Változékony idő lesz, akár ismétlődő jelleggel is kialakulhat eső, zápor, egy-két helyen zivatar. Élénk lesz a déli, délnyugati szél, 15, 25 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Pénteken továbbra is kettősfront hata szervezetre. A keringési panaszok az arra hajlamosak körében nem mérséklődnek számottevően, emellett a fejfájás és az ízületi problémák is gyakoriak lehetnek. A tartós tünetek a következő napokban is előjöhetnek. Érdemes megnézni a meteogyógyász® alábbi napi tanácsait! A légszennyezettség közepes, alig változik. A légnyomás emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: