Így hordjuk gond nélkül a magassarkút

A nők magassarkúk iránt érzett szeretetét még az a tény sem tudja megszüntetni, hogy viselésük hosszú távon nagyon sokat árthat a láb és a gerinc egészségének. Ennek azonban nem kell feltétlenül így lennie - csak tartsuk be az alábbi tanácsokat.

Keressük a szélesebb fazonokat!

Ha egész napos hordásra vásárolunk magas sarkú cipőt, akkor olyat válasszunk, amelynek eleje, illetve sarka is szélesebb. Így lábujjaink nem nyomódnak össze, nem fog begörcsölni a lábfejünk, és testsúlyunk is jobban eloszlik a lábakon.

Magas sarkú vagy lapos talpú? Nem csak a tűsarkú cipők tesznek rosszat tartásunknak és lábainknak: a mostanában divatos vékony és teljesen egyenes talpú cipők is nagy megterhelést okoznak. Az így kialakult betegségek kezelésére egy új, hatékony módszert találtak. Hogyan válasszunk cipőt? Cikkünkben a válasz!

Alacsonyabb sarok

A törpetűsarkú fazon mostanában is divatos, és azért is érdemes kipróbálni, mert ha ilyet hordunk, kisebb nyomás nehezedik a lábujjakra, és a hátunkat is kevésbé terheljük. A legoptimálisabb sarokmagasság a körülbelül 5 centis.

Betétek

Ha nincs a cipőben beépített párnás rész a lábfej-, illetve sarokrészen, akkor vásároljunk. A drogériákban kapható, szilikonból vagy bőrből készült emelők, párnák és betétek sokkal kényelmesebbé teszik a magassarkúk viselését. Ugyanez a helyzet a sarokvédőkkel, amelyek megakadályozzák, hogy a cipő feltörje a lábunkat - a legcsinosabb lábbeli is képes egy óra után kínzóeszközzé válni, ha nem figyelünk erre.

Divatos, de a lábnak és a gerincnek egészségtelen lehet a magassarkú
Divatos, de a lábnak és a gerincnek egészségtelen lehet a magassarkú

Kerüljük a szupermagas sarkakat!

Ha egész nap 10 centis vagy még ennél is magasabb sarkú cipőkben járunk, akkor kockáztatjuk, hogy a csontok, illetve az idegek begyulladnak a lábfejünkben . A láb csontjaira nehezedő folyamatos, túlzott nyomás miatt pedig akár hajszálrepedések is keletkezhetnek a lábfej csontjaiban.

Legyen nálunk váltócipő!

Érdemes mindig magunknál tartani egy semleges színű, kényelmes lapos talpú cipőt, amelyre lecserélhetjük a magassarkút, ha úgy érezzük, hogy már túlságosan kényelmetlen a viselése. Ezzel nemcsak a kényelmetlenségtől, hanem az esetleges sérülésektől is megkímélhetjük magunkat.

Forrás: healthista.com

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +0, +5 °C
Minimum: -6, -1 °C

A változóan felhős időben hó, havas eső, eső egyaránt előfordulhat. Erős lesz a délnyugatira forduló szél, 0, 5 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Hétfőn kettősfronti hatás érvényesül. Az arra érzékenyeknél fejfájás, migrén léphet fel, az arra hajlamosak vérnyomás-ingadozást is tapasztalhatnak. Az ízületi panaszok sem mérséklődnek számottevően, különösen reggel kell erős fájdalmakra készülni. Többen álmosak, fáradékonyak is lehetnek, csökken a koncentráló- és a teljesítőképesség. Nagy a megfázásveszély, és a körülmények ismét kedveznek a kórokozók terjedésének is. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: