Így hordjuk gond nélkül a magassarkút

A nők magassarkúk iránt érzett szeretetét még az a tény sem tudja megszüntetni, hogy viselésük hosszú távon nagyon sokat árthat a láb és a gerinc egészségének. Ennek azonban nem kell feltétlenül így lennie - csak tartsuk be az alábbi tanácsokat.

Keressük a szélesebb fazonokat!

Ha egész napos hordásra vásárolunk magas sarkú cipőt, akkor olyat válasszunk, amelynek eleje, illetve sarka is szélesebb. Így lábujjaink nem nyomódnak össze, nem fog begörcsölni a lábfejünk, és testsúlyunk is jobban eloszlik a lábakon.

Magas sarkú vagy lapos talpú? Nem csak a tűsarkú cipők tesznek rosszat tartásunknak és lábainknak: a mostanában divatos vékony és teljesen egyenes talpú cipők is nagy megterhelést okoznak. Az így kialakult betegségek kezelésére egy új, hatékony módszert találtak. Hogyan válasszunk cipőt? Cikkünkben a válasz!

Alacsonyabb sarok

A törpetűsarkú fazon mostanában is divatos, és azért is érdemes kipróbálni, mert ha ilyet hordunk, kisebb nyomás nehezedik a lábujjakra, és a hátunkat is kevésbé terheljük. A legoptimálisabb sarokmagasság a körülbelül 5 centis.

Betétek

Ha nincs a cipőben beépített párnás rész a lábfej-, illetve sarokrészen, akkor vásároljunk. A drogériákban kapható, szilikonból vagy bőrből készült emelők, párnák és betétek sokkal kényelmesebbé teszik a magassarkúk viselését. Ugyanez a helyzet a sarokvédőkkel, amelyek megakadályozzák, hogy a cipő feltörje a lábunkat - a legcsinosabb lábbeli is képes egy óra után kínzóeszközzé válni, ha nem figyelünk erre.

Divatos, de a lábnak és a gerincnek egészségtelen lehet a magassarkú
Divatos, de a lábnak és a gerincnek egészségtelen lehet a magassarkú

Kerüljük a szupermagas sarkakat!

Ha egész nap 10 centis vagy még ennél is magasabb sarkú cipőkben járunk, akkor kockáztatjuk, hogy a csontok, illetve az idegek begyulladnak a lábfejünkben . A láb csontjaira nehezedő folyamatos, túlzott nyomás miatt pedig akár hajszálrepedések is keletkezhetnek a lábfej csontjaiban.

Legyen nálunk váltócipő!

Érdemes mindig magunknál tartani egy semleges színű, kényelmes lapos talpú cipőt, amelyre lecserélhetjük a magassarkút, ha úgy érezzük, hogy már túlságosan kényelmetlen a viselése. Ezzel nemcsak a kényelmetlenségtől, hanem az esetleges sérülésektől is megkímélhetjük magunkat.

Forrás: healthista.com

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +14, +18 °C
Minimum: +1, +8 °C

Több órára kisüt a nap, majd délután nyugat felől elkezd megnövekedni a felhőzet. Napközben számottevő csapadék nem várható, de estétől egyre többfelé kell esőre, záporra készülni. Megélénkül a délire forduló szél, 14, 19 fok közötti maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Vasárnap nem jön front. Az előző napi fronthatás miatt azonban a fokozottan érzékenyek még mindig tapasztalhatnak vérnyomásproblémákat, illetve sokaknál a fejfájás sem szűnik meg teljesen. A napsütés javítja a hangulatot, a a kinti programoknak kedveznek a feltételek. Este, éjjel erős hidegfront érkezik! További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: