A jóga fitté tesz - az RTL sztárja is ennek köszönheti állóképességét

Az RTL Klub csinos időjósa, Pataki Zita rendszeresen megy orvosi ellenőrzésekre. Legutóbb az Egy Csepp figyelem Alapítvány országjáró egészségügyi szűrésén vett részt Egerben. Mint kiderült, nyomós indoka van, hogy egészségét nem hanyagolja el.

"Minden felmenőm, apukám és a nagyszüleim is rákos megbetegedés miatt hunytak el, ezért úgy gondolom, a prevenció fontosságát nem lehet eléggé hangsúlyozni, és talán az én esetemben a szokásosnál még komolyabban kell venni - mondja Pataki Zita. - Minden évben legalább egyszer elmegyek egy teljes kivizsgálásra, mert ha baj lenne, nagyon sokat számít, hogy időben sikerül-e azt észrevenni. A betegségek jó része nagyobb eséllyel gyógyítható, illetve a folyamat lassítható, ha időben kiszűrik azt."

Pataki Zitát az idei felmérés eredményei is megnyugtatták: koleszterin- és vércukorszintje rendben volt, vérnyomása sem magas. Azonban ez sem a "véletlen" eredménye, az RTL Klub sztárja ugyanis rendszeresen sportol, tavasz óta pedig heti kétszer másfél órát jógázik. Nálunk még újdonságnak számít a hatha jóga azon válfaja, ami az időjósnak bevált.

Ha kedvet kapott az egészséges életmódhoz, szánjon egy csepp figyelmet egészségére, és tájékozódjon az Egy CSEpp Teszt további helyszíneiről és időpontjairól a www.egycseppfigyelem.hu-n!

"A lyengar jógában segédeszközökkel tornázunk, így tudjuk a különböző pózokat felvenni, hajlékonyságtól függetlenül. A hangsúly az ászanákon, a kitartott testhelyzeteken van. Az állóképességemen már érzem a hatást, de nagyon tetszik azért is, mert a koncentrációt is erősíti, ami pedig a mindennapi életben hasznosítható" - lelkesedik Zita, akinél az ECSET (Egy CSEpp Teszt) szakemberei megállapították, hogy az átlagnál nagyobb izomzattal és kisebb zsírtömeggel rendelkezik.

Az országjáró felmérés tovább is folytatódik, a következő állomás Kecskeméten lesz, július 16-án. A programsorozat hivatalosan az ötödik Egy csepp Világnapon zárul le, 2010. november 14-én a SYMA Csarnokban, ahol kiderül, melyik megyeszékhely nyeri el az ország "Legegészségesebb városa" díját.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +33, +38 °C
Minimum: +15, +23 °C

Sok napsütés várható, a kevés gomolyfelhőből csapadék nem alakul ki. Már az éjszakák sem hoznak kellő felfrissülést, napközben pedig 35 fok körüli hőség várható, néhol 38 fok is lehet. Szerdán hőségre kell készülni, front nem érkezik. Egyre gyakoribbak az alvászavarok, napközben pedig sokan nyűgösek, idegesek a kialvatlanság miatt. Az időseket és a szívbetegeket nagy terhelés éri, de az egészséges szervezettel rendelkezők is nagy igénybevételre készüljenek. Fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata, a déli órákban lehetőség szerint javasolt árnyékos, hűvös helyre húzódni! A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)