Meglepő, mit tudnak kiszagolni a férfiak

Egy friss tanulmány szerint a férfiak megérzik és vonzóbbnak is találják a szexuálisan felizgatott nőket.

A férfiak képesek kiszagolni egy nő szexuális izgalmát. Ilyenkor vonzóbbnak találják a hölgyeket, és ők maguk is jobban izgalomba jönnek a nők verejtékében található kemikáliák hatására - derült ki egy friss kutatásból.

illat, szaglás, férfiak, nők, szexuális izgalom, vonzódás,
illat, szaglás, férfiak, nők, szexuális izgalom, vonzódás,

Furcsa kísérlet

Miért kelt bennünk szexuális izgalmat a zene? A válaszért olvassa el korábbi cikkünket!

A tudósok összesen 11 nőt és 24 férfit vontak be kutatásukba, előbbiek átlagéletkora 19, utóbbiaké 21 év volt. A nőket arra kérték, hogy álljanak rendelkezésre két kísérletnél, amelyek között egy hét telt el. Az első kísérletben az volt a hölgyek feladata, hogy nézzenek végig egy 20 perces, erotikában bővelkedő részletet a 9 dal című filmből - mindezt úgy, hogy a hónaljukhoz 1-1 párnácskát helyeztek. A másik kísérletben pedig szintén ilyen párnácskával a hónuk alatt kellett megnézniük egy 20 perces részletet egy hídépítésről szóló dokumentumfilmből. A nőknek mindkét kísérlet előtt két napig tilos volt alkoholt inni, dohányozni, fűszeres ételeket és fokhagymát fogyasztani, szexuális életet élni, valamint dezodort vagy parfümöt használni.

A kutatók végül összegyűjtötték a verejtékes párnácskákat, majd arra kérték a 24 fiatal férfit, hogy szagolják meg ezeket. Velük szemben annyi kikötésük volt a tudósoknak, hogy nem lehetett bedugulva az orruk, és nem használhattak after shave-et. Minden férfi véletlenszerű sorrendben megszagolta az összes női alany mindkét mintáját, majd értékelte őket néhány megadott szempont alapján. Pontozták például, hogy mennyire intenzív, kellemes és szexi az adott verejték illata egy 1-től 7-ig terjedő skálán. Egy második kísérletben pedig már azt is megkérdezték a férfiaktól, hogy mennyire találták vonzónak az adott illatot.

A férfi orrát nem lehet becsapni

Az eredmények azt mutatták, hogy a férfiak szaglószerve igen érzékeny a nők izgalmi állapotára. A felizgatott hölgyeket ráadásul vonzóbbnak is találják az illatuk alapján, és ők maguk is jobban begerjednek a nők izgalmának hatására. A tudósok azt remélik, hogy ezen eredmények további kutatásokat ösztönözhetnek a jövőben, amelyek a "kiszagolható" szexuális jelzések emberi kommunikációban betöltött szerepét vizsgálják majd.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +17, +22 °C
Minimum: +7, +12 °C

Délelőtt többnyire gyengén felhős, derült lesz az ég, csapadék nem alakul ki. Délután folytatódik a napos, gyengén felhős idő, csapadék nem lesz. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 17, 22 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Légnyomás emelkedés

Figyelmeztetés!

Az Ön által megtekinteni kívánt tartalmunk olyan elemeket tartalmaz, amelyek az MTTV. (2010. évi CLXXXV. törvény) által rögzített besorolás szerinti V. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Csak akkor tekintse meg, ha elmúlt 18 éves.