Nagy fejlesztések a hazai fürdőkben

Több mint négymillió vendéget fogadtak a főváros gyógyfürdői 2017-ben, ez 4 százalékos növekedést jelentett a tavalyi évhez képest. A növekvő bevételeknek köszönhetően számos új fejlesztést terveznek a fürdőkomplexumok.

2017-ben közel 4,2 millió vendég kereste fel a Budapest Gyógyfürdői Zrt. fürdőit és strandjait, ez az előző évi forgalomhoz képest több mint 4 százalékos növekedést jelent. Amennyiben a Dagály fürdő bezárását figyelembe vesszük a bázisév szempontjából, akkor pedig 13 százalékos forgalomnövekedésről beszélhetünk. Az eredményhez a fürdőfejlesztések mellett a kedvező nyári időjárás is hozzájárult. Ennek megfelelően a bevételi eredmények is szépen alakultak, hiszen a társaság 2017-es várható bevétele meghaladja a 13 milliárd forintot - olvasható a Budapest Gyógyfürdői Zrt. közleményében.

Hogyan gyógyítanak a magyar gyógyvizek? Sajnos nem mindig van lehetőségünk, hogy elutazzunk, és helyben élvezzük a gyógyvizek áldásos hatásait fürdő- és ivókúrák formájában. Számos gyógyvizet lehet azonban palackozott formában is kapni a gyógyszertárakban: ezek közül mutatjuk be a legnépszerűbbeket az alábbi cikkünkben !

Ilyen fejlesztések várhatóak

2017-ben az összes állandó fürdő vendégforgalma magasan túlteljesítette az előző év azonos időszakát, melyek közül kiemelkedett az immár egész évben nyitva tartó Paskál fürdő, melynek forgalma több mint kétszeresére növekedett. Mellette a Csillaghegyi fürdő is kiemelkedően teljesített, 25 százalékkal nőtt ugyanis a vendégek száma.

A külföldiek körében is egyre népszerűbbek a hazai gyógyfürdők
A külföldiek körében is egyre népszerűbbek a hazai gyógyfürdők

A fürdők közül a legnagyobb forgalmat 2017-ben is a Széchenyi Gyógyfürdő bonyolította, amely 2017-ben a budapesti gyógyfürdők sorában először megszerezte a "EuropeSpa" minősítést "Thermal spa" kategóriában. A fürdő , mely a napijegyes forgalmát közel 8 százalékkal növelte, tavaly közel 1,6 millió vendéget fogadott, mely a társaság összforgalmának több mint 35 százalékát teszi ki. Kimagasló forgalomnövekedést regisztráltak az összes strandon is (+24-38 százalék). A vendégek 9 százaléka érkezik beutalóval, a külföldi vendégek pedig különösen a Sziget Fesztivál és a decemberi ünnepek alatt látogatták a fürdőket.

A növekvő bevételekből a Budapest Gyógyfürdői Zrt. (BGYH Zrt.) számos új fejlesztést valósíthat meg a közeljövőben. 2017-ben már átadták a Palatinus fürdő egész évben nyitva tartó, fedett wellnessrészlegét, idén pedig a Csillaghegyi fürdő új fürdőegységét vehetik majd birtokba a látogatók. Utóbbi fejlesztés keretén belül rekreációs, sport-, vendéglátó- és szolgáltatófunkciókkal rendelkező területet adnak át. A BGYH Zrt. továbbá megkezdte a 2005 óta zárva tartó Pesterzsébeti Jódos-sós Gyógy- és Strandfürdő felújítását is, melynek keretében 11 belső gyógy-, termál- és élménymedencével és további 3 kültéri medencével (hullámmedence, gyerekmedence, 25-ös úszómedence) bővül - írja a közlemény.

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: -1, +6 °C
Minimum: -3, +4 °C

Kezdetben sok lesz a felhő, majd felhőátvonulások lesznek helyenként záporral, hózáporral, futó havas esővel. Erős, viharos északnyugati szélben -1, 6 fokos délutáni hőmérsékletet mérhetünk. Szombaton hidegfront hat a szervezetre. Erős görcsös fejfájás és más görcsös panaszok jelentkezhetnek, romolhat a szívbetegek állapota. Gyakoriak lehetnek a keringési és vérnyomáspanaszok, sokan tapasztalhatnak szédülést, rosszullétet. Jelentősen csökken a hő- és komfortérzet. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás erősen emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: