Hogyan lehetünk hatással a hajnövekedésre? (x)

Mindenki szép és egészséges hajra vágyik. A hajhullás vagy a töredezett haj gyakori probléma, amely életkortól függetlenül érintheti a nőket és férfiakat egyaránt. A haj regenerálódását belsőleg is fontos támogatni, hiszen a haj növekedéséhez szükséges tápanyagok megfelelő mennyiségű bevitele segíti haj egészségének megőrzésében.

A hajnövekedés fázisai

A haj életciklusa három fő szakaszra bontható. Az aktív szakaszban a hajszál a szőrtüszőből 2-6 évig növekszik. Ezt követően a növekedés néhány hétre megáll. Végül, a hajhagyma elszarusodik, és elhal. A haj körülbelül 1-1.5 cm-t nő havonta, ami 15 cm-t jelent évente. A töredezett hajvégek levágása ugyan javíthat a haj szerkezetének állapotán, de a haj növekedésére nincs hatással.

forrás: https://www.freepik.com
forrás: https://www.freepik.com

Mi okozza a hajhullást?

A legtöbb fejbőrön a növekedési szakaszban 50-100 hajszál hullik ki naponta. A hajhullás vagy a hajszálak elvékonyodása mögött számos tényező állhat, például hormonális változások, stressz, öregedés, bizonyos gyógyszerek szedése vagy éppen a kiegyensúlyozatlan étrend. Ha nagymértékű hajhullást tapasztal, amely hosszabb ideig fennáll, minden esetben érdemes kivizsgáltatni az okát!

Milyen tápanyagok segítenek a haj egészségének megőrzésében?

A megfelelő étrend – és tápanyagbevitel jelentős hatással van az egész test működésére. Bizonyos vitaminok és ásványi anyagok különösen fontos szerepet játszanak a haj normál állapotának fenntartásában.

A biotin vagy más néven, B7-vitamin, a B-vitaminok családjához tartozik és fontos szerepet játszik a haj növekedésében valamint a haj normál állapotának fenntartásában. A biotin aktiválja a fejbőr keratinocita sejtjeit, hogy a haj fő építőelemét, keratint termeljenek.

A cink egy nyomelem amely fontos szerepet játszik a haj növekedésében. A cinkhiány többek között hajhulláshoz is vezethet.

A kén szükséges a keratin szerkezetének megerősítéséhez, amely a haj egyik fontos alkotóelemé.

A Biotin Strong Hair&Nail a haj növekedéséhez szükséges, legfontosabb vitaminokat és nyomelemeket tartalmazza. A magas biotin, a cink és a metionin aminosav kombinációja segít a haj és a körmök normál állapotának fenntartásában. Terhesség és szoptatás alatt nem ajánlott ezen vitaminok szedése. A szoptatási időszak után jó kiegészítőként szolgálhat hajunk normál állapotának a megőrzésében.


A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +3, +9 °C
Minimum: -3, +3 °C

Fényszegény, szürke idő lesz, legfeljebb keleten süthet ki némi időre a nap. Nyugaton eső, havas eső is lehet, máshol csak szitálás fordul elő. Néhol időnként megélénkül a keleties szél, 3, 9 fokos maximumokat mérhetünk. Szombaton átmenetileg nem jön újabb front. Ennek ellenére a fejfájás tartós tünet lehet, estétől a migrénhajlam is fokozódik. Alacsony lesz a hő- és komfortérzet, a fertőzések terjedésének kedveznek a feltételek. Érdemes megnézni a meteogyógyász® mai videóját! A légszennyezettség közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: