Hajápolás vagy hajpusztítás?

Szakértők szerint a hajformázó eszközök és különböző hajápolási technikák nem megfelelő alkalmazása a hajszálak sérüléséhez és elvesztéséhez vezethet.

"Az olyan mítoszok, mint hogy a hajat naponta legalább 100-szor kell megfésülni, súlyosan károsíthatják a hajvégeket" - nyilatkozta dr. Paradi Mirmirani, a Kalifornia Egyetem bőrgyógyász professzora. " Könnyen lehet egészséges a hajunk , ha tudjuk, hogyan kell megfelelően ápolnunk a frizura beállítása előtt és után."

Mirmirani az alábbi tanácsokat osztotta meg az egészséges hajra vágyókkal :

  • A hajunkat a zuhanyzás vagy fürdés után egy törölközőbe csavarva szárítsuk meg, vagy csak hagyjuk, hogy magától megszáradjon.
  • A nedves haj rendkívül sérülékeny, így ilyenkor a lehető legkevesebbet fésülködjünk. A nagyon göndör, illetve sűrű hajkoronával megáldottak viszont jobban teszik, ha nedves hajjal fésülködnek, hogy elkerüljék a hajtöredezést.
  • Hagyjuk megszáradni kicsit a hajunkat, mielőtt megfésülködnénk vagy beállítanánk a frizuránkat. Lehetőség szerint csökkentsük a hajszárító használatát.
  • Minél kevesebbet fésülködünk, annál jobb. Hajvégeink már napi 100 fésüléstől is elkezdhetnek töredezni.
  • Csökkentsük a hosszan tartó hajformázó termékek használatát. A hajformázó felvitele után már ne fésülködjünk, mivel a hajszálak megtörhetnek és idővel ki is hullhatnak.
  • Hajvasalót csak teljesen száraz hajon használjunk, alacsony, vagy közepesen magas hőmérsékleten, maximum minden második napon. Hajsütővasunkat legfeljebb két másodpercig használjuk tincsenként, mivel a túlzott hőhatás súlyosan károsíthatja a hajat.
  • Lehetőleg ne viseljük hajunkat állandóan lófarokba és kontyba fogva, illetve összefonva, mivel az állandó húzódás miatt a hajszálak megtörhetnek, ami maradandó hajvesztést eredményezhet.

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: -1, +6 °C
Minimum: -3, +4 °C

Kezdetben sok lesz a felhő, majd felhőátvonulások lesznek helyenként záporral, hózáporral, futó havas esővel. Erős, viharos északnyugati szélben -1, 6 fokos délutáni hőmérsékletet mérhetünk. Szombaton hidegfront hat a szervezetre. Erős görcsös fejfájás és más görcsös panaszok jelentkezhetnek, romolhat a szívbetegek állapota. Gyakoriak lehetnek a keringési és vérnyomáspanaszok, sokan tapasztalhatnak szédülést, rosszullétet. Jelentősen csökken a hő- és komfortérzet. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás erősen emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: