Mi fán teremnek az omega-zsírsavak?

Mit nevezünk esszenciális zsírsavnak? Mi történik, ha hosszabb időn keresztül telített zsírsavakban gazdag az étrendünk? Tesztelje tudását!

Az esszenciális zsírsavak olyan anyagok, melyek nélkülözhetetlenek a sejtjeink számára, és fontos szerepet játszanak az immun-, az ér- és az idegrendszer működésében.

Ezekkel a jótékony zsírokkal kapcsolatban azonban sok tévhit kering, és valójában kevesen vagyunk tisztában azzal, milyen jótékony hatásokkal számolhatunk, ha kiegyensúlyozott étkezéssel megfelelő mennyiséget juttatunk be belőlük szervezetünkbe. Összeállítottunk egy kvízt: töltse ki, és kiderül, érdemes-e még olvasnia a témában. Kattintson érte!

Ha az eredményei jók, akkor is ajánljuk komplett kiemelt rovatunkat a témában!

Ha további tesztek és kvízek is érdeklik, nézzen szét ezen az oldalon, kattintson! Kellemes időtöltést kívánunk!

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Melegfront
Maximum: +5, +11 °C
Minimum: -5, +3 °C

A közepesen vagy erősen felhős időben többfelé vegyes halmazállapotú csapadék is lehet. Erős lesz a nyugatias szél, 5, 11 fokos maximumokat mérhetünk. Szerdán eleinte gyenge melegfronti hatás lesz tapasztalható, a fokozottan érzékenyeknek nehezebb éjszakájuk lehet, emellett fokozódhatna a gyulladásos tünetek is. Napközben a szeles, változékony időben keringési panaszok és vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, a fejfájás és a migrén szintén gyakorivá válhat. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: