Az ideális súly mítosza: így vágjon bele az újévi diétába (x)

Vajon tényleg a centiktől és a kilóktól függ, hogy ki mennyire találja meg az egyensúlyt az életében és éri el az ideális formát? Vagy van élet a 90-60-90 bűvkörén túl is? Meglepő összefüggésekre hívják fel a figyelmet a szakemberek.

A KSH adatai szerint

1 Magyarországon a felnőtt lakosság 60 százaléka túlsúlyos vagy elhízott. Hazánkban központi téma a súlykérdés, a probléma hátterében azonban az egészségügyi és lelki problémák mellett sokszor társadalmi elvárások állnak.

Ehhez legelőször azt kell meghatároznunk, hogy mi számunkra az ideális. És ez sokkal trükkösebb kérdés, mint elsőre gondolnánk. Ennek ásott a mélyére az IdealBody® turmixokat forgalmazó IdealBody Kft. az Ideális Napon, ahol szakértők és már eredményes diétázók segítségével körbejárták az ideális forma különböző összetevőit. A márka a kezdetek óta hitvallásának tekinti, hogy a súlycsökkentésre való törekvés nem mehet az egészség rovására, az Ideális Nap végére pedig az is bebizonyosodott, hogy a boldogságunkat nem számok (mérleg vagy centi) határozzák meg.

ideal body

Mit is jelent pontosan az ideális?

"Nincs ideális súly, ez mindenkinél nagyon más. Az ideális számomra azt jelenti, hogy úgy érezzem magam jól, ahogy éppen abban a pillanatban vagyok, ha úgy élhetek, ahogy szeretnék. Az a fontos, hogy az összkép jó legyen. Energikusabb vagyok, gyorsabb vagyok, jobban alszom, ez sokat számít" - mondta Zsombor Attila, az Ideális Nap egyik résztvevője, aki az IdealBody® turmixoknak köszönhetően 3,5 hónap alatt 13 kilogrammal került közelebb a számára ideális formához.

A diéta tehát nem cél, hanem egy eszköz, ami önmagunk kiteljesítéséhez vezet. A diétázók egyre inkább az ideális formájukat szeretnék elérni és megtartani, miközben a lelki tényezőkre is odafigyelnek.

Hogyan érhetjük el mindezt?

Az ideális elérése sok esetben életmódváltással kezdődik, hiszen egyre többen ismerik fel, hogy a táplálkozás a szervezet üzemanyaga, így elengedhetetlen az étkezés megreformálása. Emellett nagyon fontos a rendszeres testmozgás is, amely az ideális testsúly vagy az egészségügyi értékeink javítása mellett segíthet a lelki egyensúly elérésében és önmagunk elfogadásában is. Mindezeken kívül fel kell ismernünk, hogy nem ciki pszichológushoz járni, illetve színesebben, bátrabban öltözködni, ahogyan az sem elképzelhetetlen, hogy teljes értékű, étkezéshelyettesítő fehérjeturmixokkal egészítsük ki a táplálkozásunkat. A legfontosabb azonban, hogy jól érezzük magunkat a számunkra ideális testünkben.

ideal body

IdealBody® néven folytatja a Turbó Diéta "A diéta célja már nem elsősorban a modellalkat elérése, hanem az ideális forma, ideális önmagunk megtalálása. Ez pedig egy olyan törekvés, amit a megalakulásunk óta fontosnak tartunk. Az új trendek és a mindennapjainkat meghatározó szemlélet miatt elérkezettnek láttuk az időt, hogy a megújult arculat után a filozófiánkat jobban tükröző névre váltsunk. Ezért döntöttünk úgy, hogy a Turbó Diéta mostantól IdealBody® márkanéven folytatja tovább. Ez az új név egyértelműen kifejezi a diétázásról vallott elveinket, miszerint hisszük, hogy csak a saját ideálunk számít" - mondta Handl Tamara, az IdealBody® turmixokat forgalmazó Idealbody Kft. sales és marketing vezetője.

1. KSH A népesség megoszlása tápláltság szerint a testtömeg-index (BMI) alapján (2009-)

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23 °C
Minimum: +9 °C

A kevés fátyol- és gomolyfelhő mellett sok napsütés várható, csapadék nem lesz. Az északias szelet a Nyugat-Dunántúlon és a keleti harmadban időnként élénk széllökések kísérik, majd késő délután mérséklődik a légmozgás. A délutáni 21, 26 fokról késő estére 12 és 19 fok közé hűl le a levegő. Fronthatásokra az előrejelzések szerint nem kell számítani, az allergiások tünetei viszont nem enyhülnek a következő napokban sem.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra