Friss lehelet fogkefe nélkül

Kevés taszítóbb dolog van a rossz leheletnél, viszont nem mindig van mód rá, hogy fogkefét és fogkrémet hordjunk magunknál. Éppen ezért jó, ha tisztában vagyunk azzal, hogyan űzhetjük el a kellemetlen szájszagot egyéb módszerekkel.

Rágó, mentolos cukorka

Milyen módszerekkel deríthetjük ki, hogy kellemetlen-e az aktuális szájszagunk? Részletek itt.

Kézenfekvő és egyszerű megoldás. Bár a szájban elszaporodó, kellemetlen szagot okozó baktériumokat nem pusztítják el, átmenetileg segíthetnek. Nagyon fontos azonban, hogy minden esetben cukormentes típust válasszunk, és nem csak a felesleges kalóriák miatt. A szájban élő baktériumok ugyanis cukorral táplálkoznak, így a cukros leheletfrissítőkkel hosszú távon épp az ellenkező hatást érhetjük el, ráadásul még a fogzománcot is károsítják.

Gyümölcsök

Bár a gyümölcsök természetes cukrokat tartalmaznak, segíthetnek semlegesíteni a szájban élő baktériumokat. Az almában lévő polifenolok például pusztítják a kórokozókat, ráadásul a kéntartalmú anyagokat is semlegesítik. A C-vitaminban gazdag gyümölcsök, mint az eper, a narancs és a grapefruit olyan savas közeget teremtenek, amely megakadályozza a baktériumok szaporodását.

Friss lehelet fogkefe nélkül
Néhány gyümölcs is segíthet a szájszagon (Fotó: 123rf)

Nyelvkaparás

A legsúlyosabb tévhitek a C-vitaminról

A nyelvkaparás régóta ismert, hatékony módszer, de persze nyelvkaparót szinte senki nem hord magánál állandóan. Szerencsére megteszi az egyszerű, tiszta kanál is, amellyel óvatosan, de alaposan átkapargathatjuk a nyelv teljes felszínét, majd utána alaposan kiöblítjük a szánkat.

Víz

Sok embernek egyszerűen azért rossz a lehelete, mert túl kevés folyadékot iszik. A szájban lévő baktériumok sokkal gyorsabban szaporodnak szárazabb környezetben. Éppen ezért egy-két pohár víz és egy alapos szájöblítés is nagyon sokat segíthet a kellemetlen szájszagon.

Joghurt

A joghurtban található probiotikus anyagok segítenek semlegesíteni a szájban lévő baktériumok által kiváltott kellemetlen szagokat, mivel csökkentik az általuk kibocsátott hidrogén-szulfid mennyiségét.

Forrás: menshealth.com

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +0, +5 °C
Minimum: -5, +2 °C

A ködfoltos, borongós időben kisebb havazás, hószállingózás előfordulhat, nagyobb eséllyel a nap második felében. Mérsékelt lesz az északnyugati szél, a csúcshőmérséklet 0, 5 fok között valószínű. Csütörtökön a nap első felében frontmentes lesz az idő, de a hideg, fagyos reggelen erős kopásos ízületi bántalmak is felléphetnek, illetve az eddigieknél nagyobb megfázásveszéllyel kell számolni. Napközben egyre erősebb kettősfronti tüneteket lehet majd tapasztalni, különösen a keringési panaszok és a vérnyomásproblémák válhatnak intenzívvé. A fokozottan érzékenyeknél görcsök is felléphetnek. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, növekszik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: