Természetes gyógyszer, a méhpempő

A méhpempőről azt tartják, hogy segít a fiatalság megőrzésében, ám erről csak korlátozott mennyiségű kutatás áll rendelkezésre. A pempőt fogyasztó méhek ugyanakkor utalnak arra, hogy komoly teljesítménynövelő és az életet meghosszabbító hatása lehet.

A méhpempő tulajdonképpen a munkásméhek garatmirigy-váladéka, a méhek "teje", amit elsősorban az anyaméh fogyaszt, de a lárvák etetésére is szolgál, amíg fel nem nőnek. Az anyaméh egész életében méhpempőt eszik, naponta a saját testsúlyánál többszörös mennyiségben, így képes napról-napra 1000-1500 petét is lerakni, melyek össztömege hasonló nagyságú, mint az anya saját testtömege. Ezt a rendkívüli teljesítményt a méhpempő teszi lehetővé számára.

Bár a királynők ugyanolyan tojásokból születnek, mint a munkásméhek, a méhpempő diétának köszönhető az is, hogy közel 42 %-kal nagyobbak, és 40-50-szer tovább élnek, mint a dolgozók. Több mint öt évig, a 2-4 hónap helyett.

Összetétele

A méhpempő egy igen összetett anyag. Sokszor és sokan elemezték, de néhány százaléka még ma is ismeretlen. Fő tömege rendkívül jó minőségű fehérje. Legfontosabb összetevői a vitaminok, a B-vitaminok teljes sorozata megtalálható benne, valamint az A-, C-, D- és E-vitamin is. Ezenkívül növekedést serkentő anyagok, ásványi sók, nyomelemek alkotják, valamint a baktériumok és a vírusok szaporodását gátló anyagok.

Szervezetre gyakorolt hatása

A méhpempő nem gyógyszer, de igen hatásos táplálkozás-kiegészítő. Rendszeres alkalmazásakor a szervezet intenzív méregtelenítése következik be, ami javítja az anyagcserét, egészen a szervezetet alkotó sejtek szintjéig. Azt lehet mondani, hogy "ott segít, ahol baj van", hiszen a betegségeket - végső soron - egy-egy sejtcsoport hibás működése okozza.

Igen jó hatású asztma , májbetegségek, csonttörés , bőrbetegségek esetén, szív- és keringési panaszokra, gyomor- és bélbántalmakra, idegrendszeri problémákra, és kifejezetten erősíti az immunrendszert is. Tapasztalatok szerint felfrissíti, valósággal új életre kelti a testet. Egészséget károsító mellékhatása nincs, korra és nemre való tekintet nélkül bárki fogyaszthatja.

A méhpempő kapható kapszula formájában, de természetes állapotában is mézzel vagy propolisszal keverve.

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +4, +9 °C
Minimum: +0, +5 °C

Kezdetben erősen felhős, borult lesz az ég, vegyes halmazállapotú csapadék is előfordul, reggel átmenetileg ónos eső is lehet, majd délután nyugat felől csökken a felhőzet, és egyre többfelé kisüt a nap. Élénk lesz az északnyugatira forduló szél, a legmagasabb hőmérséklet 4, 9 fok között alakul. Kedden hidegfronti hatás érvényesül, a távozó front mögött egész nap felléphetnek tünetek. Görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök jelentkezhetnek, illetve ingadozhat a vérnyomás is. A napsütés hatására viszont javulhat a hangulat és kissé a közérzet is. Gyengül az immunrendszer. Érdemes megnézni a meteogyógyász® mai videóját! A légszennyezettség közepes, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: