Miért vonzóak az érinthetetlen férfiak?

Hiába működik tökéletesen a melegszívű, megértő férfival a párkapcsolat, a nők többsége nem tud ellenállni távolságtartó, érzelmileg érinthetetlen férfiaknak. De miért ennyire vonzó ez a férfitípus?

Vonzóak és izgalmasak

Kívánatosak a nők számára: jól öltözöttnek, ápoltnak tűnnek. Jól láthatóan jelen vannak a testükben, és pont annyira szorítkoznak az interakcióra, amennyire éppen csak szükséges. Érzelmi távolságtartásuk része annak a kontrollnak, amelyet életük minden egyes részére kiterjesztenek. Sosem látni, hogy szenvednének egy feladattól, vagy bármi miatt is aggódnának. Ez a tartózkodó viselkedés az, amit látva rengeteg nő érzi úgy, hogy egy különleges emberre lelt, akit érdemes jobban megismerni.

Időszakos megerősítés

A viselkedés-pszichológiában bármit megerősítésnek nevezünk, ami egy viselkedésminta esélyét növeli. Azt hihetnénk első körben, hogy ez minél erősebb és gyakoribb, annál jobb. Milyen jól hangzik például az, hogy valaki mindig adna nekünk ezer forintot, ha kedvesek vagyunk. Azt gondolnánk, hogy folyamatosan kedvesek lennénk mindenkivel. Pedig nem, az emberi viselkedés másképpen működik: az időszakos megerősítés ugyanis sokkal jobban vezeti gondolkodásunkat. Gondoljunk csak bele: ha a kedves viselkedésért néha kapunk ezer forintot, néha pedig nem, akkor sokkal esélyesebb, hogy kedvesebbek maradunk, mert arra számítunk, hátha megkapjuk a jutalmunkat.

Az érinthetetlen férfiak vonzóbbak a nők számára
Az érinthetetlen férfiak vonzóbbak a nők számára

Ilyen a társfüggő párkapcsolat Érezte már úgy, hogy mindent feláldoz a partnere boldogságáért, és cserébe semmit nem kap? Hogy akkor és csak akkor érzi jól magát, ha kivívja a párja elismerését? Ha az idő nagy részében igazak önre ezek az állítások, lehetséges, hogy társfüggő kapcsolatban él. Tudjon meg többet, kattintson!

Ugyanez áll az érzelmileg izolálódó férfiakkal és macska-egér játékukkal is: a tartózkodó viselkedés ellenére néha egészen kedvesen viselkednek, romantikusak . Ilyenkor a nők úgy érzik, hogy végre megérte küzdeni ezért a férfiért. Aztán persze vége a szórakozásnak és újra ki kell rángatni a férfit az elefántcsonttoronyból, megint fel kell kelteni a figyelmét. És amikor a nőknek már éppen elege lenne, a férfi megint kedves lesz: utazni akar, lelkizik, virágot hoz - és minden folytatódik úgy, ahogy eddig.

Lazaság és kötöttség

Fizikailag kívánatos és tökéletes kontroll alatt élő férfival a nők tökéletesen el is tudják képzelni azt a helyzetet, amelyben az ellentétek meglepő módon egyesülnek: amikor az élet egyszerre megfontolt és laza, felelősségteljes és szórakoztató, kötött, ugyanakkor nagyon izgalmas.

Vonzzák az önbizalomhiányt

A nők gyakran mondják azt, hogy vonzódnak az alfahímekhez: a domináns férfiakhoz. Úgy érzik, hogy az ilyen férfi befolyása, hatalma, pénze jobbá teszi őt a többieknél. Mindezzel nagyon sok nő az önbizalomhiányát kívánja orvosolni. Az ilyen nők nem látják magukat pozitívan, és amikor egy férfi kiszámíthatatlan, elérhetetlen, nem adja meg a kellő tiszteletet, pont, hogy kiegészíti a nők téves önképét.

Haladékot adnak az intimitásnak

Ha a nő nem tud vagy nem mer önmaga lenni és megnyílni az életében lévő férfinak, az ilyen típus mellett nem kell aggódnia, mert az elérhetetlen férfi nem az autentikus ént akarja, nem érdekli az, ami mélyen rejlik és el akar kerülni mindent, ami problémás. Csak az érdekli, ami szükségleteit és vágyait kielégíti. Mindez szerencsés lehet akkor, ha a nő sem kész a komoly kapcsolatra , de ha megpróbál önmaga lenni vagy megnyílni, a férfi még jobban eltávolodik.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +26, +32 °C
Minimum: +10, +20 °C

A napsütés mellett a gomolyfelhők is megnövekszenek, elszórtan kell záporra, zivatarra készülni, de nem fog mindenhol esni. Élénk lesz az északkeleti szél, a legmelegebb órákban 26, 32 fok közötti hőmérsékleteket mérhetünk. Szombaton frontmentes idő lesz, de továbbra is kettősfront jellegű tünetek jelentkezésére kell számítani. Görcsös és migrénes fejfájás is felléphet, gyakoriak lehetnek a keringési panaszok. Többen ok nélküli ingerlékenységet tapasztalhatnak. A hőérzet ingadozó, helyenként az esernyő is kellhet. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)