Alkohol miatt halhatott meg egy újszülött

Több mint három ezrelékes véralkoholszinttel jött világra egy újszülött Lengyelországban. Az orvosok több mint három hétig küzdöttek a baba életéért, de nem tudták őt megmenteni.

Egy 44 éves nőt várandóssága 28. hetében szállítottak kórházba még karácsony előtt. Az anyánál és a koraszülött babánál is 3,2 ezrelékes véralkoholszintet mértek.

baba, újszülött, koraszülött, gyerek, alkohol, véralkoholszint, génhiba
Három hétig küzdöttek a baba életéért. Képünk illusztráció, forrása: iStock

Génhibával született

Mikortól tartanak életben egy koraszülött babát? A válaszért kattintson ide !

A gyermek természetes úton jött világra, súlya 1300 gramm volt. A babánál egy génhibát is megállapítottak, amely szintén hozzájárulhatott életveszélyes állapotához.

Az újszülöttet egy varsói szakkórházba szállították, ahol az orvosok és a nővérek több mint három héten át küzdöttek az életéért. Az anyát kiengedték a kórházból. A rendőrség és az ügyészség munkatársai kihallgatták, majd szabadon engedték.

Azt még nem tudják, hogy az igen magas véralkoholszint vagy a génhiba vezetett-e a baba halálához. A pontos okot orvosszakértői vizsgálatok segítségével állapítják meg a napokban. Ettől függ majd az is, hogy az anya ellen vádat emelnek-e.

)
Megújult a HáziPatika! (x)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +14, +19 °C
Minimum: +3, +11 °C

A napos időszakok mellett időnként megnövekszik a felhőzet, de számottevő csapadák nem valószínű. Élénk északnyugati szél mellett 14, 19 fokig melegszik a levegő. Kedden front nem érkezik, a szeles idő azonban további panaszokat okozhat. Fejfájás és keringési panasz léphet fel, egyeseknél alvásproblémák is megjelenhetnek. A szél ingerlékenységet, nyugtalanságot is okozhat, csökkenti az érzett hőmérsékletet. A napsütés hatására azonban javulhat a hangulat. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: