Alkohol miatt halhatott meg egy újszülött

Több mint három ezrelékes véralkoholszinttel jött világra egy újszülött Lengyelországban. Az orvosok több mint három hétig küzdöttek a baba életéért, de nem tudták őt megmenteni.

Egy 44 éves nőt várandóssága 28. hetében szállítottak kórházba még karácsony előtt. Az anyánál és a koraszülött babánál is 3,2 ezrelékes véralkoholszintet mértek.

baba, újszülött, koraszülött, gyerek, alkohol, véralkoholszint, génhiba
baba, újszülött, koraszülött, gyerek, alkohol, véralkoholszint, génhiba

Génhibával született

Mikortól tartanak életben egy koraszülött babát? A válaszért kattintson ide!

A gyermek természetes úton jött világra, súlya 1300 gramm volt. A babánál egy génhibát is megállapítottak, amely szintén hozzájárulhatott életveszélyes állapotához.

Az újszülöttet egy varsói szakkórházba szállították, ahol az orvosok és a nővérek több mint három héten át küzdöttek az életéért. Az anyát kiengedték a kórházból. A rendőrség és az ügyészség munkatársai kihallgatták, majd szabadon engedték.

Azt még nem tudják, hogy az igen magas véralkoholszint vagy a génhiba vezetett-e a baba halálához. A pontos okot orvosszakértői vizsgálatok segítségével állapítják meg a napokban. Ettől függ majd az is, hogy az anya ellen vádat emelnek-e.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +8, +13 °C

Délelőtt sok napsütés várható, csapadék nem lesz. Délután napos, kora nyárias időre készülhetünk, a megjelenő gomolyfelhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 8, 13 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: