Videóval ismerik el az anyák járvány alatti munkáját

Négy magyar családszervezet különleges akciót indított, hogy azok előtt tisztelegjenek, akik a mégy fal között voltak hősök az elmúlt hetekben.

Arra buzdítják az édesanyákat, hogy küldjenek olyan fotót, amely megmutatja, mi határozta meg az elmúlt hónapjaikat a koronavírus-járvány idején. A beküldött képekből "Anyukák, a (szuper)hősök" címmel videót készítenek az édesanyák munkájának elismerésére.

Több felmerés szerint a nőkre több teher szakadt a koronavírus-járvány miatt, mint a férfiakra. Fotó: Getty Images
Több felmerés szerint a nőkre több teher szakadt a koronavírus-járvány miatt, mint a férfiakra. Fotó: Getty Images

Nagy Anna, az Egyszülős Központ vezetője az M1 aktuális csatornán elmondta: a Ringató, a Magyar Női Unió, a Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) és az Egyszülős Központ felhívásának célja, hogy több figyelem irányuljon azokra, akik a "négy fal között voltak hősök" az elmúlt hetekben. A képek beküldői között a négy családszervezet felajánlásában négy ajándékcsomagot is kisorsolnak - tette hozzá.

Király Nóra, a Ficsak alapítója arról beszélt: hogy a beküldött képekből összeállított videót vasárnap, gyereknapon és egyben a magyar hősök emlékünnepén teszik közzé. A videóhoz eddig több száz kép érkezett - fűzte hozzá. Az "Anyukák, a (szuper)hősök" kezdeményezés mind a négy családszervezet Facebook-oldalán elérhető.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +8, +13 °C

Délelőtt sok napsütés várható, csapadék nem lesz. Délután napos, kora nyárias időre készülhetünk, a megjelenő gomolyfelhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 8, 13 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: