Tényleg fogyaszt a köldökgyertyázás?

A fülgyertya után már köldökgyertyát is árusítanak az interneten, de vajon milyen hatása lehet a szervezetünkre ennek az alternatív gyógymódnak?

Az arcüreg különböző megbetegedéseit sokak próbálják fülgyertyázással kezelni.

Ennek az üreges, viaszból készült produktumnak a hatása azonban vitatott, mellyel a ködpiszkáló blog is foglalkozott a közelmúltban. Mint írták, az ősi hopi indián kezelésnek nem hogy semmi köze nincsen az indiánokhoz, de teljesen hatástalan, sőt veszélyes is lehet abban az esetben, ha a viasz a fülbe kerül. Közérzetjavító hatása is abban merül ki, hogy a fél-háromnegyed órás kezelés alatt a gyertyát tartó személlyel kellemes időt tölthetünk együtt.

A fogyókúrázók számára rengeteg diéta áll rendelkezésre, de vajon melyik válhat be? Kutatások szerint akármelyik módszert választjuk, a sikerre ugyanolyan esélyünk van. Erről bővebben az alábbi cikkünkben olvashat!

Egy újabb bejegyzésükben felhívták a figyelmet a gyertyázás másik módjára is, a testgyertyázás során az égő terméket a köldökbe kell elhelyezni. Leírása szerint a köldökgyertya serkenti a csí és a vér áramlását az egész szervezetben, visszaállítja a test természetes egyensúlyát, oldja a testet átszövő energiapályákat, sőt még a fogyásunkban is segíthet.

A fülgyertya mellett kapható a köldökbe elhelyezhető gyertya is

A hangzatos, ámde leginkább megfoghatatlan egészségügyi hatást viszonylag rövid szövegben vonja kétségbe a blog, mint írták, a köldökgyertya működési elvével kapcsolatos állításoknak az égvilágon semmi alapja és semmi értelme nincsen. Ennél a kényelmes, de kétséges hatásfokú fogyókúrás eszköznél talán valóban célravezetőbb a helyes étkezés és az aktív testmozgás.

Forrás: Ködpiszkáló

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +26, +37 °C
Minimum: +17, +23 °C

A változó felhőzet mellett több-kevesebb napsütésre is készülhetünk, nyugaton és északon lehet zápor, zivatar. Élénk, erős lesz az északnyugati szél, a legmelegebb órákban nyugaton 26, 30, máshol 31, 37 fokot mérhetünk. Kedden a hőség mellett egy lassan mozgó hidegfront jelenti a terhelést. Nyugaton görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök jelentkezhetnek, keleten pedig a hőkimerülés, a fáradékonyság és az erős gyulladásos panaszok lesznek a legjellemzőbbek. A keleti tájakon továbbra is fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye. A keringési rendszert országszerte nagy igénybevétel éri. A légszennyezettség közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: