Hamarosan megszűnik a TAJ-kártya

A jövő feladatai közé tartozik, hogy minden magyar állampolgár digitális személyazonosítóval rendelkezhessen.

A TAJ-kártyát kiválthatja az e-személyi

Megszűnik a taj-kártya? 2018. január 11-én számoltunk be róla, hogy várhatóan 2018 első negyedévében készül el mindehhez a szükséges informatikai háttér. Az egészségügyi dolgozóknak utána lehetőségük nyílik rá, hogy az e-személyiről olvassák ki a társadalombiztosítási azonosítót. Hogy ez pontosan mit jelent, arról itt olvashat bővebben.

A turizmus mellett az e-közigazgatás is Rogán Antal minisztériumához fog tartozni ezután - írja a portfolio.hu . Mint írják, miniszterjelölti meghallgatásán a régi-új miniszter közölte: a jövő feladata lesz, hogy minden magyar állampolgár digitális személyazonosítóval rendelkezhessen.

Az e-személyi egy új, fokozatosan bevezetésre kerülő elektronikus személyazonosító igazolvány, amelyet idén év elejéig már több mint 2,6 millió hazai állampolgár igényelt.

Hamarosan megszűnik a TAJ-kártya, taj-kártya e-személyi Rogán Antal elektronikus ügyintézés digitális személyazonosító betegellátás
Hamarosan megszűnhet a TAJ-kártya, helyette az e-személyit használhatjuk majd

Bár az emberek többsége még csak személyazonosításra használja, már az okmányhoz kapcsolódó utazási funkció is elérhető, és idén már a TAJ-kártyát is kiválthatja az új plasztikkártya.

Elektronikus ügyintézésre fel!

A e-Személyi legfontosabb jellemzője, hogy a kártyához speciális tárolóelem tartozik, így alkalmas az elektronikus személyazonosításra, ezáltal az elektronikus ügyintézésre is. Multi-applikációs eszköz, használatához tehát több szolgáltatás is kapcsolódik. Az igazolvány kiadására irányuló kérelem elbírálásának határideje - ha a beérkezett adatok alapján a tényállás tisztázott - 8 nap, egyéb esetekben 20 nap. Az új személyazonosító okmány érvényességi időtartama 18 év felettieknek 6 év, míg a 12-18 év köztieknek 3 év, 12 alattiaknak pedig vagy 3 év, vagy legkésőbb a 12. életév betöltésének időpontja.

Vélhetően ennek kiterjesztéséről beszélt Rogán Antal is, amikor meghallgatásán az Index beszámolója szerint a jövő feladatai között említette, hogy minden magyar állampolgár digitális személyazonosítóval rendelkezhessen.

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +4, +10 °C
Minimum: +1, +7 °C

Borult lesz az ég, szórványosan fordul elő gyenge eső. Mérsékelt lesz a délkeleti szél, délután 3, 9 fokot mérhetünk. Hétfőn még mindig kettősfronti hatást tapasztalhatunk, de napközben átmenetileg gyengül ennek mértéke. Ennek ellenére a fejfájás és a vérnyomás-ingadozás is tartós lehet, a szívbetegek állapota is romolhat. Gyengül az immunrendszer. Érdemes megnézni a meteogyógyász® mai videóját! A légszennyezettség közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: