Könnyebben be lehet tartani a speciális diétákat

Hétféle betegség étrendjéhez alkalmazkodó diétás menük - onkológiai, cukorbeteg, szív- és érrendszeri, köszvényes, lisztérzékeny, epe és reflux - változatos, ízekben gazdag kínálatával indul a "Medirest - diétaotthonra" szolgáltatás.

Az egyszerűen hozzáférhető, otthoni étkezési szolgáltatás mögött, több éves gasztronómiai fejlesztés, és az étrendekkel szemben támasztott dietétikai elvárásoknak való megfeleltetés áll. Ennek köszönhető, hogy a Magyarországon leggyakrabban előforduló, azon betegségekben érintettek - melyek kialakulása egyebek mellett, a helytelen életmódra és táplálkozásra vezethető vissza - mostantól otthonukban, munkahelyükön is hozzájuthatnak a számukra előírt étrendhez alkalmazkodó jóízű ételekhez.

"Kórházi étkeztetésben szerzett 10 éves tapasztalatunk azt mutatta, hogy a betegeket folyton azzal szembesítik, miről kell részben, vagy teljesen lemondaniuk. Innen jött a gondolat, hogy jó lenne megtalálnunk, mit kínálhatunk a kivont ízek, alapanyagok helyett" - mondta az Eurest Kft. ügyvezető igazgatója, Nyerges János.

A diétás protokolloknak való megfelelést az OÉTI - Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet - ellenőrzi. A nagy múltú szakmai intézet a garancia arra, hogy a jóízű ételek az összes vonatkozó táplálkozástudományi elváráshoz igazodnak.

"Az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet örömmel nyújtott támogatást, az étrendekhez alkalmazkodó menükínálat kifejlesztéséhez" - mondta Dr. Martos Éva főigazgató. "Az Intézet egyik küldetése, hogy minden olyan kezdeményezést támogasson, amely akár közvetett módon hozzájárul a lakosság egészségi állapotának, életminőségének javulásához. A mi feladatunk volt, hogy kialakítsuk azt azokat az előírásokat amelynek az egyes étrendekbe tartózó ételeket meg kell feleltetni, és ellenőrizzük azok betartását."

Az Intézet munkatársai több mint ezer étel receptúráját vizsgálták meg, és részt vesznek az ételek kóstolásán is. Az étrendek alapvetően az egészséges táplálkozási ajánlásnak felelnek meg.

A "Medirest - diétaotthonra" újragondolt diétás ételeihez a házhoz szállítás kényelmével juthatnak hozzá Budapest nyolc (a V., VI., VII., VIII., IX., XI., XII. és XVIII.) kerületének lakói és az ott dolgozók. A hiánypótló szolgáltatás sikere esetén területi bővítés várható. Aki nem találkozna a hétféle étrend menükínálatát bemutató ételrendelő leporellóval a környezetében, tájékozódhat, illetve rendelhet a szolgáltatás honlapjáról is.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +12, +19 °C

A napos időszakok mellett többször megnövekszik a felhőzet, elszórtan, főleg északkeleten lehet zápor, zivatar. A mérsékelt szél helyeként átmenetileg megerősödhet, 25, 30 fokig melegszik a levegő. Csütörtökön sem érvényesül fronthatás, de a változékonyság kettősfronthoz hasonló tüneteket válthat ki a fokozottan érzékenyeknél. Fejfájás és migrén jelentkezhet, ingadozhat a vérnyomás, felerősödhetnek az emésztési problémák. A szabadban ingadozó hő- és komfortérzetre kell készülni. Egyesek alvászavarokat tapasztalhatnak. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)