Így tennék családbaráttá a szülészeteket

Az egészségügy átalakítása nem állna meg az eddig bemutatott tervek megvalósításával. Brit minta alapján Magyarországon is bevezetnék az úgynevezett minőségbiztosítási rendszert.

Egységes szempontok szerint, transzparensen értékelnék a hazai kórházi osztályok teljesítményét, később pedig a finanszírozással is összekötnék az így elért eredményeket. A jobban teljesítő osztályok tehát több pénzhez juthatnának – írta Takács Péter egészségügyi államtitkár terveiről a 444.

szülészet, szülés, családbarát kórház, anyabarát szülészet, magyar egészségügy
Magyarországon is bevezetnék a minőségbiztosítási rendszert, elsőként a szülészeteken és meddőségi centrumokban. Fotó: Getty Images

A szülészeteken vezetnék be először

Az új tervről egyelőre csak annyit tudni, hogy elsőként az államosított meddőségi centrumokban és a szülészeteken vezethetik majd be az új rendszert, és azt mérnék, mennyire az adott intézmény mennyire anya- és családbarát. Ebből tehát arra lehet következtetni, hogy ha egy szülészet szeretne többletfinanszírozáshoz jutni, akkor mindenképpen át kell vennie a „családbarát” szemléletet.

Mindez egyébként nem része az eddig ismertetett javaslatcsomagnak. A minőségbiztosítási rendszer bevezetése inkább a hosszabb távú elképzelések közé sorolható.

Sorra fejezik ki tiltakozásukat a szakszervezetek az új egészségügyi tervezettel kapcsolatban. A Magyar Orvosi Kamara (MOK) és a Magyar Rezidens Szövetség (MRSZ) mellett már a Magyar Orvosok Szakszervezete (MOSZ) is hangot adott véleményének.

A legfrissebb tartalmainkért kövessen minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

)
Vízben oldódó vitaminok (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +4, +10 °C
Minimum: -3, +5 °C

A rövid napos időszakok mellett többször megnövekszik a felhőzet, szórványosan várható eső, zápor, hózápor, futó havas eső. Erős, helyenként viharos lesz az északnyugatira forduló szél, 4, 10 fokig melegszik a levegő. Csütörtökön gyenge hidegfronti hatás érvényesül. Fokozódhatnak a görcsös panaszok, például az izom- és hasi görcsök és a görcsös fejfájás is, emellett növekszik a migrénhajlam. A szél miatt sokan ingerlékenynek, nyugtalannak érezhetik magukat, az alávásproblémák pedig várhatóan még napokig nem mérséklődnek. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: