Ezért állt le a mellkassebészet Győrben

Szakemberhiány miatt állt le a győri akut mellkassebészeti ellátás néhány napig. A betegeket másfél órát utaztatták, pedig a szakértő szerint bizonyos esetekben életek múlhatnak az ellátás gyorsaságán.

Négy napra leállt a sürgős mellkassebészeti ellátás a győri Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórházban. A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ határozata szerint átmeneti humánerőforrás-hiány miatt kellett a betegeket Szombathelyre vagy Budapestre szállítani. Kunetz Zsombor szerint ez elsősorban a súlyos baleseti sérülteknél kockázatos. „Jól ismert fogalom az aranyóra, ami szerint a baleset bekövetkeztétől számított egy órán belül, ha megfelelő ellátóhelyre kerül a beteg, akkor az életkilátásai drámaian javulnak. Ha viszont nem, akkor drámaian romlanak.”fogalmazott az RTL Híradóban az egészségügyi elemző . 

A szakértő szerint az is kérdéses, hogy a mostani leállások után mi lesz a nyári szabadságolások idején. 

Korábbi cikkünkben arról is beszámoltunk, hogy a nővérhiány is gondokat okoz, hetente ugyanis tíz ápoló távozik az egészségügyből. 

Kiemelt kép: Krizsán Csaba/MTI

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +20 °C
Minimum: +13 °C

Inkább csak átmeneti szakadozások fordulhatnak elő a felhőzetben. További kisebb-nagyobb csapadékgócok érkeznek, illetve képződnek, amelyek északkelet felé mozognak, a Tiszántúlon egy-egy zivatar sem kizárt. Az északias szél döntően mérsékelt, a Zemplén, Bordrogköz térségében élénk lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 16 fok között valószínű. Napközben továbbra is hidegfronti hatás dominál.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra