Szokások, melyektől megereszkednek a mellek

A mellek megereszkedése az öregedés természetes velejárója, de a szülés és a szoptatás sem használ a mellek feszességének. Akad azonban néhány életmódbeli tényező, amely révén lassítható a nemkívánatos változás.

Jojóeffektus

Hogyan kerülhető el a jojóeffektus? Részletek itt.

Minden alkalommal, mikor súlyt veszítünk, a mellszövet megereszkedik, ha pedig visszahízunk, akkor melleink ismét megnőnek. Ha ez a folyamat több alkalommal megtörténik, nem tesz jót a melleknek. Minél nagyobb súlyt veszítünk, illetve szedünk vissza, annál erőteljesebben jelentkezik a probléma.

Dohányzás

A közismerten egészségtelen szokás a melleinkre is hatással van. A cigarettázás gyengíti és öregíti a bőrt , valamint lelassítja a keringést a bőrben futó apró erekben. A szövetekbe, sejtekbe így kevesebb oxigén jut, ami természetesen árt a mellek formájának.

Sportolásnál különösen fontos, hogy megfelelő melltartót viseljünk
Sportolásnál különösen fontos, hogy megfelelő melltartót viseljünk

Nem megfelelő fényvédelem

Ha nem védjük a bőrt az UV sugárzás káros hatásaitól , akkor sokkal hamarabb fogjuk tapasztalni rajta az öregedés jeleit. Ez a tény nemcsak az arcunkra, hanem a melleinkre is igaz. Éppen ezért nagyon fontos, hogy dekoltázsunkat is rendszeresen kenjük naptejjel, különösen a nyári időszakban, hogy minél kevésbé sérüljenek a bőrben található kollagénrostok.

Nem megfelelő melltartó

Nagyon fontos, hogy olyan melltartót viseljünk, amely megfelelő stabilitást ad a kebleknek, különösen sportolásnál. A mellek függőleges irányú mozgása ugyanis hozzájárul ahhoz, hogy a mell bőre, illetve a mellet tartó izomzat meggyengüljön, megnyúljon, ez pedig megereszkedéshez vezet.

Túl intenzív testmozgás

A túl sok futással, ugrálással járó mozgásformák - különösen a nagyobb mellű nők esetében - szintén hozzájárulhatnak a mellek megereszkedéséhez. Az ugrásokkal, futással járó rázkódás ugyanis a kollagénszint csökkenését is okozhatja a mellszövetben.

Forrás: womenshealthmag.com

A legfrissebb tartalmainkért kövessen minket a Google HírekbenFacebookonInstagramonViberen vagy YouTube-on!

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +1, +5 °C
Minimum: -10, -3 °C

Gyengén, a Dunántúlon közepesen felhős időre készülhetünk, csapadék nem alakul ki. Megélénkül a keletire forduló szél, 1, 5 fok között alakul a csúcshőmérséklet. Szerdán frontmentes marad az idő. A nagyon hideg, erősen fagyos reggelen intenzív kopásos ízületi bántalmak jelentkezhetnek, emellett napközben is keringési és vérnyomáspanaszok léphetnek fel. A hideg a bőrt is száríthatja. Alacsony a hőérzet, de a napsütés némileg javít a komfortérzeten. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: