A vagina így változik az évek során

Az évek múlásával számos dolog változik a testünkben, és ez alól a hüvely sem kivétel. Természetesen sokat számítanak az egyéni tényezők és adottságok, de általánosságban az alábbiakra lehet számítani.

30-as évek

A nők, akik fogamzásgátló tablettát szednek, tapasztalhatnak némi hüvelyi szárazságot, mivel a tabletta gátolja a peteérést, ami menzesz környékén csökkentheti a természetes nedvesedést. Ezen kívül szakértők szerint a szárazság annak is köszönhető, hogy a tabletta blokkolja az androgén hormon termelődését. Hogy egyes nőknél miért jelentkezik szárazság, másoknál pedig miért nem, még vizsgálják.

Az évek múlásával intim testrészeink is megváltoznak
Az évek múlásával intim testrészeink is megváltoznak

Harmincas éveire már sok nő túl van legalább egy gyermek megszülésén - természetesen a terhesség és a szülés is hat a vaginára. A méh megnövekedett súlya értágulatot okozhat a nemi szerv környékén, a szeméremdomb pedig elszíneződhet terhesség alatt, és természetesen némi hüvelyi tágulásra is számítani lehet. Ez szerencsére nem tartós, szülés után szép lassan regenerálódnak az izmok - amire némi intimtornával is rá lehet segíteni.

40-es évek

Akik rendszeresen borotválják vagy gyantázzák a szeméremszőrzetüket, pigment-, illetve bőrváltozásokat tapasztalhatnak. Ebben az életkorban már sokaknál gyengülni, ritkulni kezd a szőrzet, mivel a szervezet ösztrogénszintje csökken. A 40-es évek vége felé egyre többen tapasztalnak hüvelyi szárazságot, illetve rugalmasságcsökkenést.

Hormonjaink rabjai vagyunk A hormonok női létünk minden egyes pillanatában meghatározó szerepet játszanak. Ott munkálkodnak a háttérben, mikor nevetünk, sírunk vagy éppen szeretünk, nekik köszönhetjük, hogy tiniként világmegváltó tervekkel próbálunk lázadni minden és mindenki ellen, és egyebek mellett azt is, mikor a változókor beköszöntével egy váratlan érzelmi hullámvasút ragad magával bennünket. Nyugodtan kimondhatjuk: hormonjaink marionettbábként játszanak velünk életünk színpadán. Korábbi cikkünkért kattintson !

50-es évek

A menopauza számos változással jár. A csökkent ösztrogénszint hatására a hüvely fala elvékonyodik, kevésbé lesz rugalmas, a vagina szárazabbá válik, ami miatt a szexuális érintkezés átmenetileg kellemetlenné, esetleg fájdalmassá válhat. A szeméremdomb bőrének rugalmassága is csökken, és a hüvely pH-ja is változik, emiatt egyesek érzékenyebbé válhatnak bizonyos fertőzésekre.

Forrás: prevention.com

)
Elhízás szövődmények (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +1, +11 °C
Minimum: -4, +5 °C

Erősen felhős, borult lesz az ég, sokfelé lehet eső, zápor. Megélénkül, megerősödik a délies szél, 2, 11 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Pénteken erős kettősfronti hatás érvényesül. A szívbetegek állapota romolhat, emellett keringési panaszok és vérnyomás-ingadozás is jelentkezhet. Alacsony hő- és komfortérzettel kell számolni, a tompuló reflexek miatt a balesetveszély is fokozódik. Érdemes megnézni a meteogyógyász® mai videóját! A légszennyezettség közepes, kissé csökken. A légnyomás süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: