Migrén miatt nem tanul a gyerek?

A migrénnel küzdő gyerekek 30 százalékkal nagyobb valószínűséggel teljesítenek az átlag alatt az iskolában, mint azok, akik nem küzdenek krónikus fejfájással.

A című szaklap októberi számban megjelent tanulmányból kiderül, hogy a migrénnel küzdő gyerekek 30 százalékkal nagyobb valószínűséggel teljesítenek az átlag alatt az iskolában, mint azok, akik nem küzdenek krónikus fejfájással.

A szakemberek összesen több mint 5600, öt és tizenkét év közötti brazil gyereket figyeltek meg, akik közül 0,6 százaléknál diagnosztizáltak krónikus migrént, 9 százaléknál időszakosat, és további 17,6 százaléknál is valószínűsíthető volt a fejfájás esetenkénti jelentkezése. A vizsgálatok során kiderült, hogy a krónikus migrén és a gyenge iskolai teljesítmény között összefüggés mutatható ki.

Amint arról a tanulmányt készítő dr. Marcelo Bigal, egy gyógyszergyártó cég munkatársa beszámolt, már korábban is készültek tanulmányok arról, milyen terhet ró a migrén a tizenéves korosztályra, ám az egészen fiatal gyerekekkel kapcsolatban most először születettek eredmények. Mivel nagyjából az iskoláskorúak negyedét érinti a migrénes fejfájás, a jelenséget nagyon komolyan kell venni mind a szülőknek, mind a tanároknak, és a gyerekek számára gondoskodni kell a megfelelő orvosi kezelésről.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +33, +38 °C
Minimum: +15, +23 °C

Sok napsütés várható, a kevés gomolyfelhőből csapadék nem alakul ki. Már az éjszakák sem hoznak kellő felfrissülést, napközben pedig 35 fok körüli hőség várható, néhol 38 fok is lehet. Szerdán hőségre kell készülni, front nem érkezik. Egyre gyakoribbak az alvászavarok, napközben pedig sokan nyűgösek, idegesek a kialvatlanság miatt. Az időseket és a szívbetegeket nagy terhelés éri, de az egészséges szervezettel rendelkezők is nagy igénybevételre készüljenek. Fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata, a déli órákban lehetőség szerint javasolt árnyékos, hűvös helyre húzódni! A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)