Az orvosok így kerülik el a náthát

A gyermekek évente akár 8-12 alkalommal is megfázhatnak, míg a felnőtteknél átlagosan 2-3 alkalommal alakul ki nátha. Az orvosok ugyanakkor mintha kivételt képeznének, ők ugyanis ritkán lesznek csak betegek. Vajon mi lehet a titkuk?

Mi köze a hidegnek a megfázáshoz ?

A tél időszak kedvez a náthának és influenzának . Öröm az ürömben, hogy a betegek néhány nap elteltével maguktól is jobban lesznek, illetve hogy ezeket a vírusos megbetegedéseket elég nagy százalékban meg lehet előzni. Jól tudják ezt az orvosok is, akiknél valószínűleg senki sem találkozik gyakrabban náthás, influenzás emberekkel.

Az orvosok gyakran találkoznak náthás páciensekkel, mégsem kapják el a fertőzést
Az orvosok gyakran találkoznak náthás páciensekkel, mégsem kapják el a fertőzést.

Egy orvos öt pontban foglalta a WebMD-nek, hogy mit tesz a vírusos fertőzések elkerülése érdekében. Íme, a megelőzés öt egyszerű, nagyon is betartható lépése:

Kézmosás

Mindannyian tudjuk, hogy a rendszeres kézmosás nagyon fontos, de ne felejtsük el, hogy erre nemcsak a főétkezések előtt van szükségünk, hanem minden fürdőszobai látogatás után is, illetve azelőtt, hogy szemeinkhez, ajkainkhoz, arcunkhoz érnénk. Azt se feledjük, hogy mindig elegendő időt kell kézmosásra szánni: az orvos szerint jó támpontot nyújthat, ha közben elénekeljük magunkban kétszer a Boldog szülinapot című klasszikust.

Használjunk kézfertőtlenítőt

Nem mindig van időnk csapot és szappant keresni. Ilyenkor - jobb híján - kézfertőtlenítőt is használhatunk.

Együnk egészséges, színes ételeket

Gyümölcsök, zöldségek, rengeteg vitaminnal és ásványi anyaggal: ezek nemcsak finom ízük miatt fontosak, hanem azért is, mert erősítik az immunrendszerünket .

Aludjunk eleget

Ha nincs meg a napi 7-9 óra alvás , annak az immunrendszerünkre is negatív hatása lehet, ezáltal könnyebben megbetegedhetünk.

Takarítsunk rendszeresen

Néhány vírus az általunk használt felületekre tapadva legfeljebb pár óráig él, mások viszont napokig is várakoznak, hogy mikor juthatnak be onnan a szervezetünkbe. Ezért nagyon fontos, hogy rendszeresen törölgessük át fertőtlenítő kendővel a telefonunkat, a számítógépünk billentyűzetét vagy éppen a kilincseket a lakásban. Kézfogások után pedig nem árt megismételni az első vagy második pontban leírtakat.

Forrás: blogs.webmd.com

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +30, +40 °C
Minimum: +16, +24 °C

Megnövekszik a felhőzet, de napos időszakok is lesznek. Egy hidegfront mentén délutántól nyugat felől egyre többfelé számíthatunk záporra, zivatarra. Keleten még marad a hőség. Megerősödik, helyenként viharossá fokozódk a délnyugati szél, a legmagasabb nappali hőmérséklet 30, 40 fok között alakul. Pénteken eleinte a hőség jelenti az igénybevételt, majd egy érkező hidegfront miatt fokozódik a terhelés. Erős fejfájás, migrén jelentkezhet, romolhat a keringési rendszer betegségeivel küzdők és a szívbetegek állapota. A kinti programok során az esernyőkre is szükség lehet. A légszennyezettség közepes, kissé csökken. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: